Belföld

Egy debreceni ifjúsági ház ajtajára is Orbán-idézetek kerültek

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 6. 11:22

Csepelről már eltűntek, most Debrecenben bukkantak fel a miniszerelnök bölcsességei.

Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktortól származó idézetet festettek fel az egyik csepeli gimnázium falára. Mint kiderült, nemcsak az aulába, hanem a tornaterembe is került Orbán-idézet az állami pénzből felújított csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban. 

Az oktatási ombudsman azt mondta az RTL Híradónak, hogy mivel azóta eltüntették az Orbán-idézeteket az iskolából, megszűnt a jogsértés, így okafogyottá vált a vizsgálat, amit elindított. 

Hétfő reggelre ugyan lekerültek az Orbán-idézetek a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium faláról, a „Magyarország hét törvénye” című dizájnelem azonban Debrecenben, a DEMKI Ifjúsági Ház bejárati ajtajának üvegén tűnt fel, méretes matrica formájában – írja a Magyar Hang.

A lap azt írja, „az ajtaját Orbán-idézetekkel díszítő intézmény, a DEMKI egy nonprofit kft, a maga 11 telephelyével Debrecen legnagyobb közművelődési intézménye”. 

A Magyar Hang emlékeztet rá: a matrica alapjául szolgáló alkotást Orbán Viktor kapta ajándékba még 2021-ben, a rajta található mondatok pedig a miniszterelnök 2020-as, augusztus 20-án elmondott beszédében hangzottak el azzal a felütéssel, hogy ezek a megmaradás és túlélés törvényei, „amelyeket fel kell vésnünk Magyarország tartóoszlopaira, hogy többé egyetlen nemzedék se tudja levenni a szemét róluk”.

 

Nyitókép: A levetetett Orbán-idézet a csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban. Fotó: RTL

#Belföld#debrecen#orbán viktor#idézet#ifjúsági ház

Címlapról ajánljuk