Belföld

11 milliós prémiumot kapott az MVM igazgatója, miközben az állam 500 milliárdból tudta megmenteni a társaságot

rtl.hurtl.hu

2023. november 9. 10:33

Az ötmilliós havi alapbéren felül kapott 11 milliót.

A Népszava cikke szerint az MVM vezérigazgatói tisztségét 2021-től tavaly novemberig betöltő Czepek Gábor, aki, igazgatósági elnöki tisztségét megőrizve, azóta az Innovációs és Technológiai Minisztériumból egyidejűleg alakult energiaügyi tárca közigazgatási államtitkára is, tavaly az állami energiacég vezérigazgatójaként ötmilliós havi alapfizetése mellé további, közel 11 milliós prémiumot kapott.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője közérdekű adatigényléssel az állami energiacéghez még október közepén, arra volt kíváncsi, hogy az MVM vezérigazgatója tavaly és idén mekkora alapbérben, egyéb rendszeres juttatásban, jutalomban és prémiumban részesült. A válaszban az MVM honalpján közzétett listra hivatkoztak, amely szerint Czepek egészen a tavalyi távozásáig havi 5 milliós alapbért kapott, plusz az elnöki tiszteletdíja 750 ezer forint volt. Az MVM Tóthnak küldött levelében azt írja, hogy „a 2022. évi teljesítményösztönző feladatok 97,8 százalékos teljesülése alapján a 2022. január 1-november 30. közötti időszakra a vezérigazgató éves alapbére összegének 17,9 százalékát” is megkapta.

Kiszámolták, hogy ez 10,74 millió forintot jelent, tehát ennyit kapott meg a havi fizetése és az egyéb juttatások mellé Czepek Gábor. 

Az MSZP frakcióvezetője emlékeztetett, hogy az MVM tavaly csak úgy tudta elkerülni a veszteséget, hogy több mint 500 milliárd forint állami támogatást kapott.

Czepek Gábor, az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára Áder János korábbi köztársasági elnökkel, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnökével beszélget a Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expón a Hungexpo Budapesti Kongresszusi és Kiállítási Központban 2023. szeptember 29-én. Fotó: MTI / Illyés Tibor

#Belföld#mvm#igazgató#prémium#alapbér#veszteség

Címlapról ajánljuk