Belföld

Végrehajtást indított a NAV Dzsudzsák cégével szemben

rtl.hurtl.hu

2023. november 6. 14:58

Dzsudzsák Balázs debreceni középpályásnak bő másfél év után újabb végrehajtással kell szembenéznie.

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága végrehajtást indított el Dzsudzsák Balázs egyik püspökladányi cégével szemben, írja az mfor.hu.

A lap szerint a debreceni középpályás július közepén többségi tulajdonosként beszállt a püspökladányi, főtevékenységként üzletviteli, egyéb tanácsadással foglalkozó Market Invest Hungary Kft.-be. A vállalkozás addigi, kizárólagos tulajdonosa, Karacs Péter megbontotta üzletrészét, de egy részt megtartott magának és testvérének (Karacs Ádámnak), illetve 1,8 millió forint értéket Dzsudzsák vásárolt meg.

Így a debreceni focista 60 százalékban lett tulajdonosa az egyébként 2018-ban alapított cégnek. A NAV ez után, augusztus 23-án végrehajtást indított el, aminek lezárását a cégbírósági dokumentumok alapján mindezidáig nem kezdeményezték, vagyis a portál szerint 

az eljárást kiváltó helyzetet bizonyára még nem sikerült rendezniük.

Mint arról mi is beszámoltunk, Dzsudzsáknak nem ez az első ilyen esete: a NAV tavaly februárban végrehajtást kezdeményezett a focista léghajógyárával szemben, miután a cég vélhetően tartozást halmozott fel, vagy elmaradt a késedelmi pótlék befizetésével. Nemrégiben arról is írtunk, hogy Dzsudzsák Balázsék egészségügyi cégeit 370 millióért vette meg a győri egyetem.

Nyitókép: Illyés Tibor / MTI

 

#Belföld#dzsudzsák balázs#végrehajtás#nav#püspökladány

Címlapról ajánljuk