Belföld

Németh Szilárd a jedlikes Orbán-idézetekről: Pártpolitikának nincs helye az iskolában

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. szeptember 4. 9:25

A csepeli fideszes politikus szerint meg kell védeni a Jedlik szellemiségét és nyugalmát a támadásoktól.

Hétfő reggel pár szavas posztban reagált Németh Szilárd rezsibiztos, csepeli fideszes országgyűlési képviselő a Jedlik Ányos Gimnázium körül kibontakozott botrányra. A csepeli önkormányzati képviselő, egykori polgármester a következőket írta a Facebook-oldalán:

Egyetértek az igazgató úr és a tankerület álláspontjával: meg kell védenünk a Jedlik szellemiségét és nyugalmát a támadásoktól! Pártpolitikának nincs helye az iskolában.

Az rtl.hu is beszámolt róla, hogy Németh Szilárd egykori iskoláját 22 milliárdos állami támogatásból újították fel, és mint kiderült, a múlt hét csütörtökön átadott csepeli gimnázium aulájában és tornatermében is Orbán Viktor miniszterelnöktől származó idézetek kerültek a falakra. A felújítással egyébként nemcsak sportpályát, könyvtárt és tantermeket alakítottak ki a Jedlik Ányos Gimnáziumban, hanem egy kápolnát is. 


Az épület újjáépítésének emléket állító kőtáblán Németh Szilárd neve is olvasható:

Az építkezés kezdeményezője Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Jedlikes öregdiák

– szól a felirat.

Bese Benő, az iskola igazgatója nem tudja, hogy kinek az ötlete volt az Orbán-idézetek kiírása, utólag szembesült azokkal.

Nyilván nekem is aggályaim vannak, mert a köznevelési törvény foglalkozik azzal, hogy a politikának nincs helye az iskolában

közölte az igazgató, aki állásfoglalást kért az ügyben a Belügyminisztériumtól.

„Orbán Viktor a legsikeresebb magyar politikus a rendszerváltás óta, és ez egy objektív tény. Ha Kossuth, Petőfi, Arany idézetek lehetnek az iskolákban, ha idézhetnek Szent Istvántól, akkor Orbántól ugyanúgy lehet, és attól még egyikük se lesz Sztálin. Van híres Gyurcsány idézet is” – reagált a Jedlik Ányos Gimnáziumban történtekre Ábel Attila, a kerület exfideszes alpolgármestere.

Az oktatási jogok biztosa vizsgálatot indított az Orbán Viktortól származó idézetek ügyében:


Időközben Szabó Szabolcs, momentumos képviselő arról számolt be, leszedték az iskola faláról Orbán Viktor idézeteit. 


Nyitókép: magyarepitok.hu

#Belföld#csepel#jedlik ányos gimnázium#németh szilárd#orbán viktor#idézet

Címlapról ajánljuk