Belföld

Csepeli alpolgármester: ha idézhetnek Kossuthtól és Szent Istvántól, akkor Orbántól ugyanúgy lehet

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 1. 17:49

Az exfideszes Ábel Attila szerint a rendszerváltás óta eltelt 33 év legsikeresebb miniszterelnöke Orbán, így lehet helye az idézetének az iskolában.

„Orbán Viktor a legsikeresebb magyar politikus a rendszerváltás óta, és ez egy objektív tény. Ha Kossuth, Petőfi, Arany idézetek lehetnek az iskolákban, ha idézhetnek Szent Istvántól, akkor Orbántól ugyanúgy lehet, és attól még egyikük se lesz Sztálin. Van híres Gyurcsány idézet is” – reagált a Jedlik Ányos Gimnáziumban történtekre a Facebookon Ábel Attila, a kerület exfideszes alpolgármestere a DK-szerint.

A kommentet Vaday Ágnes tette közzé a Facebookon:


Azután robbant ki botrány, hogy Orbán Viktor mondatait rakták ki a nemrég átadott csepeli Jedlik Ányos Gimnázium falára. A „Magyarország hét törvényének” is nevezett bölcsességcsokor először egy 2020-as Orbán beszédben hangzottak el, és a miniszterelnök falán is ott virít.

Ábel arról is írt a Facebook-oldalán, hogy a hét pont vitathatatlan. „Csak az idézet forrását támadják, pedig történelmi személyiség. A rendszerváltás óta eltelt 33 év legsikeresebb miniszterelnöke. Van-e helye híres emberek gondolatainak egy-egy iskolában? Na ugye" – írta a politikus.

Az alpolgármester egyébként már nem tagja a Fidesznek, miután a párt csepeli alapszervezetének újjáalapításakor nem fogadták el a tagkérelmét márciusban. Akkor Ábel mellett Borbély Szilárd polgármester is kikerült a pártból.

Nyitókép: A felújított és kibővített csepeli Jedlik Ányos Gimnázium 2023. augusztus 29-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán.

#Belföld#ábel attila#csepel#jedlik ányos gimnázium#orbán viktor#idézet#fidesz

Címlapról ajánljuk