Belföld

Bevonult Szabó Tímea és Tordai Bence a Tiborcz István-féle strandra pancsolni, az üzemeltetővel és a polgármesterrel is balhéba keveredtek

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 22. 15:12

A Párbeszéd politikusai benéztek a BalaLandre, kemény lett a vége a pancsolós akciónak.

A szántódi, Tiborcz István-érdekeltségű BalaLandnél akciózott ma délben a Párbeszéd – ZÖLDEK, írja a párt sajtóközleményében. Jávor Benedek, Szabó Rebeka, Tordai Bence, Szabó Tímea, Béres András aktivistákkal együtt hatoltak be a cég által elkerített területre, ahol az építési engedély szerint egy tíz méter széles parti sávot a nagyközönség számára meg kellett volna nyitni. Ehelyett a terület teljesen körbe van kerítve, a kerítés egészen a vízig ér, az előírást pedig úgy „teljesítették”, hogy a víznél van egy kis kapu, ami ugyan be van csukva, de nincs bezárva.

Jávor Benedek ezt az ajtót kinyitva lakattal rögzítette a kerítéséhez, miközben a politikusok és az aktivisták kifeszítették „A Balaton mindenkié!”-molinót, majd strandolni kezdtek.

Az akció során vitába keveredtek az üzemeltetővel, majd a szántódi polgármestertől azt a tájékoztatást kapták, hogy a „közforgalom számára megnyitott magánterületről” van szó, amely – sajátos értelmezése szerint – azt jelenti, hogy a területre bejönni lehet, de fürdeni nem. A Párbeszéd – ZÖLDEK politikusai és aktivistái nonszensznek tartják ezt az érvelést, és mindenkit arra biztatnak, hogy – velük együtt – nyugodtan fürödjenek itt is a Balatonban, hiszen szerintük a tó mindenkié.

Szerintük az akció sikerét mutatja, hogy a kapukiláncolás után több turista is bement a területre és strandolni kezdett. A nézeteltérésről készült videót alább lehet megnézni:


Hozzászólna?

 

Nyitókép: Párbeszéd

#Belföld#párbeszéd#betörés#tiborcz istván#strand#szabó tímea#Videó#szántód

Címlapról ajánljuk