Gazdaság

VSquare: Tiborcz István és a Rahimkulov család akarta megvenni a Spart

rtl.hurtl.hu

2024. április 4. 19:28

A Rahimkulov család és Tiborcz István is megvásárolta volna a Spart, de nem fogadták el az ajánlatukat.

Egy éve a Rahimkulov család, nemrég pedig Tiborcz István próbálta megvenni a magyarországi Spart – írja a VSquare hírlevele. A Spar mindkét ajánlatot visszautasította.

A VSquare szerint mivel a Rahimkulov család és Tiborcz István már üzleteltek egymással, így elképzelhető, hogy a Spar ügyében is együttműködnek. A hírlevél szerkesztői keresték Orbán Viktor szóvivőjét és a Rahimkulov családot is, de nem kaptak választ a kérdéseikre.

Az ausztriai Spar vezérigazgatója, Hans Reisch március közepén azt állította, hogy Orbán Viktor egy rokonának kért részesedést a cégben. Emellett több osztrák lapnak is azt nyilatkozták, hogy a magyar kormány „zaklatásai” miatt a magyar cégük vagyonának egy részét Svájcba helyezték át.

A cég a magyar kormány által kivetett extraprofitadó és az árstopos intézkedések miatt az Európai Bizottsághoz is fordult.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a SPAR állításait azzal igyekezett tagadni, hogy a kormányt érintő támadások hátterében a SPAR veszteséges gazdasági helyzete áll. A lánc elleni kommunikációs háborúba ezután Lázár János építési és közlekedési miniszter is beszállt, nyíltan megfenyegette az áruházláncot és azt mondta, felvetette a kormánynak, hogy vegyék meg a SPAR-t szőröstül-bőröstül.

Ezután Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter azt mondta a SPAR-ról, szerinte ilyen veszteséges működés mellett érdemes lenne megfontolniuk, hogy kivonuljanak Magyarországról.


Hosszú távon tervez a SPAR Magyarországon – ezt írta Híradónknak az osztrák boltlánc. Megnyugtatásképp valamennyi dolgozójuknak levelet küldtek, amelyben azt is elmagyarázzák, mekkora terhet jelentenek a kormány különadói:


Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Faludi Imre

#Gazdaság#tiborcz istván#rahimkulov család#spar#vétel#ajánlat

Címlapról ajánljuk