Belföld

Magyar Péter: Orbán kérdezze meg az eu-s pénzek kapcsán a vejét, van-e pénz lóvéra

rtl.hurtl.hu

2024. május 1. 16:29

Magyar Péter szerint Orbán Viktornak és Gyurcsány Ferencnek köszönhető, hogy Magyarország az Unió második legszegényebb tagállama lett, hiába jött az országba 40 ezer milliárd forint.

Orbán Viktor szerint Brüsszelből csak a baj jön. Javaslom, hogy kérdezze meg a vejét, T. Istvánt, hogy más nem jön-e, hogy van-e pénz lóvéra – írta Magyar Péter a Facebookon, a posztjában az uniós csatlakozásunk 20 éves évfordulója kapcsán.

Magyar szerint annak idején óriási várakozás előzte meg a belépésünket az EU-ba. „Sokan úgy hitték, hogy az uniós tagsággal végre odakerül Magyarország, ahova mindig is tartoznia kellett volna. Azt hittük, hogy a Kárpát-medence végre egyszer, nem a soha be nem váltott ígéretek földje lesz.”


Úgy véli, nem az Unió, vagy a magyarok hibája, hogy nem így lett. „Minden magyar ember élvezi a négy uniós szabadság (áruk, személyek, szolgáltatások és a tőke szabad mozgása) és az Unió nyújtotta biztonság és kulturális sokszínűség előnyeit. Magyarország kinyitotta a piacait, átalakította a jogrendszerét és a magyar emberek munkával, jószándékkal és kreativitással járultak hozzá Európa fejlődéséhez” – írja.

Majd hozzátette, a belépéskor éltanulók voltunk. „Húsz év alatt negyvenezer milliárd forint uniós forrás érkezett hazánkba. Ez a pénz kétszerese annak, mint amiből a porig bombázott Németországot újjáépítették a II. világháború után. Ha húszezreseket egymás mellé tennénk, akkor ennyi pénzzel eljutnánk a Holdig. És mégis mi történt? Gyurcsány és Orbán alatt éltanulóból az Unió második legszegényebb tagállama és hivatalosan a legkorruptabb országa lettünk” – olvasható a posztban.

Magyar Péter az EP-kampányban az országot járja, a baranyai helyszínen nyilatkozott az RTL-nek:


Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

#Belföld#magyar péter#európai unió#Európa#orbán viktor#tiborcz istván#gyurcsány ferenc

Címlapról ajánljuk