Belföld

Továbbra is csúsznak a Booking-kifizetések: van szállásadó, akinek már több millió forinttal tartoznak

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 5. 16:21

Lehet, hogy a cég elkezdte az elszámolásokat, de a kassza még nem sok helyen csilingelt. 

Hiába ígérte péntekre a legtöbb érintett hazai szállásadónak a Booking.com, hogy rendezi a június vége óta fennálló tartozásait, a legtöbb esetben továbbra sem utalták át a gyakran milliós nagyságrendű összegeket, írja a 24.hu, és hozzáteszi:

több szállásadó jelezte ugyanakkor a nap folyamán, hogy megkapták a kifizetési bizonylatot. 

Ez azt jelenti, hogy a globális szállásközvetítő feltehetőleg elkezdte az elszámolásokat, és többen már abban reménykednek, hogy egy-két banki munkanapon belül, akár a hét elején hozzájuthatnak a pénzükhöz.

A 24.hu számos hazai szállásadóval beszélt: a szállásadói extranet rendszerben a kifizetés ígért dátuma gyakran napról napra változik, van olyan szálláshely, akinek július 24-e után július 27-e, azután augusztus 3-a, ezt követően augusztus 10-e, most pedig már szeptember 1-je szerepel.

A lapnak Petzl András, aki cégével több mint huszonöt szálláshelyet üzemeltet, elmondta, hogy több millió forint kifizetésére várnak, és bár likviditási gondokat számukra nem okoz a késedelem, a bizalmuk megrendült a szolgáltatóban, amelynek bő tíz éve kiemelt partnerei. 

Mint ismert, hetek óta tart a botrány a booking.com szállásfoglaló világcéggel kapcsolatban Magyarországon. Nem létező szálláshelyekről és ki nem fizetett pénzekről panaszkodnak sokan a közösségi médiában. A Fókusz szerkesztőségét is felháborodott, cserben hagyott emberek keresték meg:

Nyitókép: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

#Belföld#booking#szállás#kifizetés#szállásadó#szállásfoglalás#tartozás

Címlapról ajánljuk