Gazdaság

A Booking.com állítja, partnereinek többsége már megkapta a pénzét

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 9. 19:01

A szállásadók nagy részét kifizették, néhány esetben technikai problémák merültek fel.

Kifizette a legtöbb szállásadót a Booking.com, azonban néhány esetben előre nem látható technikai problémák miatt késik a partnerek pénze, közölte a vállalat a HVG-vel. Pontosan még mindig nem tudni, hogy a Booking.com hány cégnek tartozott, és mennyi pénzzel.

A vállalat a számlázási rendszer fejlesztésére hivatkozva nem fizette ki a vendégek által utalt összegeket a parntereknek. Azt ígérték, hogy az átutalásokat július 24-ig pótolják, a határidőt később módosították.

Már a Fidesz is közleményben szólította fel őket, hogy „fizessék ki a magyar szállásadókat”. Most azt írták: „Partnereink többsége már megkapta a kifizetést, és teljes mértékben megértjük a még mindig várakozó partnerek csalódottságát. Néhány esetben előre nem látható technikai problémák merültek fel, amelyeket munkatársaink gyorsan megoldanak”.

A korábbi ígéretek alapján több szállásadót csak szeptemberben fizet ki a Booking.com. Vannak, akiknek már milliókkal tartoznak. Híradónk kérdésére azt írták, a fennakadást nem várt technikai hibák okozták, és azon vannak, hogy a lehető leghamarabb fizessenek. A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata még tart, a Magyar Turisztikai Ügynökség pedig kérdőívvel próbálja felmérni, hány érintett lehet.


Nyitókép: MTI / EPA / ANP / Koen Van Weel

#Gazdaság#booking#szállás#kifizetés#fejlesztés#partner

Címlapról ajánljuk