Belföld

Kivette az Index Mécs Anna nyilatkozatának egyik fontos félmondatát, csak azután tették vissza, miután az író szóvá tette az esetet

rtl.hurtl.hu

2023. június 15. 10:22

Az arról szóló dilemmája került ki a szövegből, miszerint nyilatkozzon-e egyáltalán a lapnak.

Mécs Anna író ragaszkodott hozzá, hogy az Indexnek tett nyilatkozatának egyik fontos félmondata is szerepeljen a cikkben, meg is ígérték neki, hogy így lesz, végül mégis úgy idézték szavait, hogy az adott mondatrészt kivágták a megjelenéskor – írta a Média1.

Az írót az Index a Margó-díj idei meghirdetése apropóján kereste meg, egy összeállítást készítettek ugyanis a korábbi díjazottak megkeresésével. Mécs Anna egy darabig töprengett azon, hogy nyilatkozzon-e az Indexnek, de végül arra jutott, hogy ha ez a dilemmája megjelenhet a cikkben, akkor válaszol a kérdésekre, mivel fontos számára a párbeszéd.

Az író a válaszlevélben külön is kérte, hogy amennyiben módosítanának bármit is az írásos nyilatkozatának szövegén, akkor azt előzetesen mutassák meg neki. 

Ennek ellenére a kérdéses rész – azaz, hogy töprengett azon, nyilatkozzon-e egyáltalán az Indexnek a szerkesztőség szétverése után – hiányzott a szövegből. 

Kérdésére azt a választ kapta, hogy ezt a részt a szerkesztő kihúzta, mert nem tartozik a témához – idézte fel a történteket Mécs Anna, az író ugyanis egy posztot is írt az esetről. Miután ez megjelent a közösségi oldalán, visszakerült az említett rész a szövegbe, sőt kiemelésbe is bekerült.


Nyitókép: Pixabay

#Belföld#index#mécs anna#nyilatkozat

Címlapról ajánljuk