Belföld

Media1: Nem jelenhetett meg az Indexen egy Márki-Zay-interjú, később az újságírót is elbocsájtották

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. július 7. 13:08

Torkos Matild az áprilisi választások előtt készített nagyinterjút az ellenzéki összefogás kormányfőjelöltjével. A cikk fiókban maradt, a súlyos beteg főmunkatársat pár nappal ezelőtt kirúgták.

Furcsa körülmények között bocsájtották el az Index egyik főmunkatársát, írja a Media1. Torkos Matild 2020 októbere óta dolgozott a lapnál, ahová még az előző szerkesztőség felállása után vette fel az új főszerkesztő – az azóta szintén távozott és nemrég a 168 óra élére kinevezett – Szombathy Pál.

A Media1 úgy tudja, hogy a szenior újságíró a tavaszi országgyűlési választások előtt nagyinterjút készített Márki-Zay Péterrel, az ellenzéki összefogás kormányfőjelöltjével. A csaknem egyórás beszélgetést Márki-Zay stábja szervezte le, az interjút ők lektorálták és hagyták jóvá megjelenésre.

Az interjú azonban végül nem jelenhetett meg. Péterfi Judit, Márki-Zay Péter sajtósa a Media1-nek azt mondta, hogy „egy főnök” az Indexnél akadályozta meg az általuk leokézott interjú publikálását. Az interjúval kapcsolatban a Media1 úgy fogalmazott, hogy szép számban tartalmazott konfrontatív kérdéseket is.

A Media1 úgy értesült, hogy egy ideig azt mondták Torkos Matildnak, akkor jelenik meg a nagyinterjú, ha Orbán Viktorral és készül hasonló anyag az Indexnél. Ilyen cikk végül nem született.

A lap főmunkatársa hosszú ideje súlyos betegséggel küzd, kórházi kezelésre is szorult, néhány nappal ezelőtt tért vissza a betegszabadságáról. Az Indexben azzal várták az első munkanapján, hogy megszűnik a munkaviszonya, írja a Media1.

Az Index egyelőre nem reagált az üggyel kapcsolatban. Torkos Matild a rá érvényes, titoktartásról is rendelkező munkaszerződés miatt nem nyilatkozhat a történtekről.

Nyitókép: Torkos Matild, fotó: Marjai János / MTI

#Belföld#index#torkos matild#márki-zay péter#interjú#kirúgás

Címlapról ajánljuk