Belföld

Kipában vett részt az amerikai nagykövet szédervacsoráján a Jobbik elnöke, a Mazsihisz vezetője a szemébe mondta, hogy nem akar vele találkozni

rtl.hurtl.hu

2023. április 11. 10:35

Gyöngyösi Márton 2012-ben még arról beszélt az Országgyűlésben, hogy listázni kellene, hány olyan zsidó származású ember van a parlamentben és a kormányban, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Meglepte a Mazsihisz elnökét, hogy a Jobbik elnöke is részt vett az amerikai nagykövet által rendezett széderesti vacsorán. Erről a Népszava ír.

A nagykövetség által közzétett fotókból derült ki, hogy Gyöngyösi Márton kipában foglalt helyet a résztvevők között, ami azért meglepő, mert 2012-ben még arról beszélt az Országgyűlésben, hogy listázni kellene, hány olyan zsidó származású ember van a parlamentben és a kormányban, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent az ország számára.

Heisler András a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége hírportáljának arról beszélt, hogy csak a helyszínen vette észre, hogy a Jobbik elnöke az amerikai nagykövet mellett kapott helyet. Nem akart botrányt kelteni, ha a rendezvény elején feláll, az sértés lett volna a nagykövet számára. A vacsora után azonban odament Gyöngyösi Mártonhoz, és azt mondta neki, hogy továbbra se számítson semmilyen reakcióra, a Jobbiktól ugyanis hetek óta keresik személyes találkozóra.

Nyitókép: Facebook / US Embassy Budapest

#Belföld#mazsihisz#széder#nagykövetség#gyöngyösi márton#jobbik#heisler andrás

Címlapról ajánljuk