Belföld

Miután Gulyás Gergely hatalommal való visszaéléssel vádolta meg a Magyar Orvosi Kamarát, most törvénnyel is odacsapna a kormány

rtl.hurtl.hu

2023. február 27. 11:07

A Belügyminisztérium már be is jelentette, módosítják a kamaráról szóló törvényt.

Mint arról beszámoltunk, Gulyás Gergely azzal vádolta meg a Magyar Orvosi Kamarát (MOK), hogy visszaél a hatalmával, mert orvosokat fenyeget. A MOK erre úgy reagált, hogy ők egyetlen háziorvos ellen sem indítottak és nem indítanak etikai eljárást azért, mert aláírja az ügyeleti szerződést. Az ügy előzménye, hogy a kamara közgyűlése felszólította a háziorvosokat, hogy az új ügyeleti rendszer kialakításához szükséges szerződéseket ne írják alá. 

Az egészségügyért is felelős Belügyminisztérium hétfőn bejelentette, hogy módosítanák a kamaráról szóló törvényt, írja a 444.  

Mint írják a minisztériumi törvényjavaslat a hatalommal való visszaélés lehetőségének és az orvosi kamarai tagság kötelezettségének megszüntetését, valamint a folyamatban lévő etikai eljárások Egészségügyi Tudományos Tanácshoz történő áthelyezését célozza. Mindehhez sürgős tárgyalást kérnek az Országgyűléstől.

Nyitókép: Soós Lajos / MTI

#Belföld#mok#magyar orvosi kamara#ügyeleti rendszer#gulyás gergely#pintér sándor

Címlapról ajánljuk