Belföld

Sárga, zavaros és büdös lett az ivóvíz a minőségjavító beruházás után Szigetváron

rtl.hurtl.hu

2023. január 16. 18:43

A lakosok ásványvizet használnak a főzéshez és a fogmosáshoz is. 

„Tájékoztatásul közlöm Önökkel, hogy az ivóvízminőség-javító beruházás után a víz nem fogyasztható” – így kezdődik a szigetvári polgármester, Vass Péter tegnapi közleménye, amelyben arról tájékoztatja a város lakóit, hogy hiába próbál lépni és intézkedni, a víz minősége nem javul a városban – írja az ATV honlapja.

A szigetváriak azt mondták a csatornának, hogy már fél éve nem tudnak inni a csapból, a víz ugyanis szemmel láthatóan tele van üledékkel, zavaros, és ami nem látszik, büdös is. Hiába forralják fel, ugyanolyan marad, mint előtte.

A polgármester emlékeztetett: állami beruházásban állami cég végzi a munkákat. Ezek még nem zárultak le, de az érintett lakótelepen a felújítás után rosszabb lett a helyzet. A kivitelező próbálta menteni a menthetőt, átmosták klórral, citromsavval a rendszert, de hiába.

Egy biztos, a víz jó minőségű volt, ami előtt elkezdték az ivóvíz-minőség javító beruházást. Jelen pillanatban a lakosság elmondása szerint sárga színű, büdös. Főzésre és fürdésre alkalmatlan, tehát úgy veszik az emberek az ásványvizet fogmosáshoz meg a főzéshez, mert a csapból folyó víz erre alkalmatlan

– magyarázta Vass Péter.

A szolgáltató területi vezetője azt mondta, hogy jelenleg a felújított rendszer próbaüzeme zajlik. Az már kiderült, hogy mi okozza a szigetvári vízproblémát. Kele János elmondta: vasbaktérium volt a kútban, ezt többszöri fertőtlenítésre sem tudta eltüntetni a kivitelező. 

Az üzemigazgató azt is elmondta, hogy a munkát így nem tudják átvenni, és nem is fogják addig, ameddig nem lesznek fogyasztásra alkalmasak a vízminták.

Nyitókép: Pixabay

#Belföld#szigetvár#ivóvíz#minőségjavító beruházás#víz

Címlapról ajánljuk