Belföld

A Péterfy Kórház szerint hamarosan felújítják a horrorisztikus állapotú folyosót

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. december 7. 13:49

Reagált a Tiktokra felkerült lehangoló videóra a kórház főigazgatója, a hivatalos közlemény szerint heteken belül kezdődik a felújítás.

Közleményben reagált az rtl.hu érdeklődésére a Péterfy Sándor Utcai Kórház arra a tiktokos videóra, amely az intézmény egyik alagsori folyosóján uralkodó borzalmas állapotokat mutatja be. A felvétel a kórház fül-orr-gégészetérre vezető utat mutatja be:

annyira félelmetes, horrorisztikus az egész környék és ehhez még társultak szagok és hangok és hát egyáltalán, ez az egész alagsor, amin keresztül kell menni, ez valami egészen borzasztó. És rettenetes, hogy ilyen állapotokat engednek meg itt Magyarországon, hogy idáig jusson egy kórház

– kommentálta a videó készítője a képsorokat.

A videóval kapcsolatban kérdésekkel fordultunk a kórházhoz, ahonnan a következő választ küldte a kommunikációs munkatárs, dr. Sásdi Antal főigazgatóval egyeztetve:

Az utcáról megközelíthető fül-orr-gégészeti járóbeteg-rendelés a központi finanszírozással teljes egészében felújított szakrendelő területén történik.

A fül-orr-gégészetre vezető, a videóban szereplő alagsori folyosó egy mindössze 15 méteres szakasz, amely kizárólag a kórház belső udvaráról közelíthető meg, az utcáról nem, és a betegek nagy részének nincs is ellátási igénye ott. Az említett rövid szakasz a kórtermekhez vezet, melyek teljes egészében megújultak tavaly. Az érintett alagsori területen heteken belül festés és ajtócsere történik meg, a kapcsolódó felmérés már zajlik.

A Péterfy Kórházban a múlt évben állami forrásból megújult a teljes járóbeteg-rendelő, és a fekvőbeteg részen a folyosók és a kórtermek túlnyomó része, ami a két belgyógyászatot, az urológiai-, a sebészeti-, az intenzív osztályt, a fül-orr-gégészetet és a labort is magában foglalta.

#Belföld#egészségügy#péterfy sándor utcai kórház#tiktok#horror

Címlapról ajánljuk