Belföld

Ujhelyi István mégse kezdeményez népszavazást Magyarország uniós tagságáról

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 8. 13:48

Fiókban hagyja a kérdést az ellenzék megosztottsága miatt.

Mint vasárnap megírtuk, az MSZP és a Jobbik is jelezte, hogy népszavazást tartanának Magyarország EU-tagságának megerősítéséről. A Momentum elnökségi tagja, Kele János óriási hibának nevezte, hogy az ország EU-tagságának megkérdőjelezését a kezdeményezéssel bedobnák „a politikai aréna napirendjének kellős közepébe”.

Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök hétfőn be is nyújtotta a Nemzeti Választási Irodához kérdését, amivel azt akarja elérni, hogy az Országgyűlés ne hozhasson olyan törvényt, ami kiléptetné az Európai Unióból Magyarországot. Ujhelyi István MSZP-s országgyűlési képviselő viszont úgy döntött, hogy egyelőre mégsem adja be saját népszavazási kezdeményezését, szerinte „a felesleges párhuzamosságokat” kerüli el ezzel a Jobbik kezdeményezése után – írja a Telex.

Ujhelyi nevetségesnek, gyalázatosnak és méltatlannak nevezte azokat a felvetéseket, hogy a népszavazási kezdeményezéssel „a Fidesz megrendelésére cselekszik”: közölte, hogy azoknak a többsége, akik most őt Fidesz-bérencnek nevezik, „még nem volt a politika közelében, amikor a jelenlegi hatalom pribékjei már az én bábumat akasztották fel a Köztársaság téren”.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#európai unió#eu-tagság#ujhelyi istván#mszp#jobbik#momentum#népszavazás

Címlapról ajánljuk