Baleset-bűnügy

Videón: májusban kigyulladt az a háztető, amelyik most leomlott – a lakók kijöhetnek a házból, de nem valószínű, hogy visszatérhetnek

rtl.hurtl.hu

2022. június 27. 15:58

Május 25-én éjjel két társasházban is tűz volt Budapesten. Előbb a VI. kerületi Jókai utcába riasztották a tűzoltókat, ahol az Aradi és a Jókai utca sarkán álló ház teteje égett. A katasztrófavédelem azt írta, építési munkák zajlottak a tetőn, ott kezdett égni valami. A tűzben senki sem sérült meg.

Mint arról beszámoltunk, hétfő délelőtt egyszer csak az utcára omlott a szóban forgó ház teteje. Négyen megsérültek, közülük egy nő – a Budapesti Operettszínház táncművésze, aki épp munkába sietett – súlyos gerinc- és koponyasérülést szenvedett.

Az épület omlásáról drámai térfigyelő kamerás felvétel készült.

A térség képviselője, Kecskés Balázs a Facebookon azt írta, hogy a Jókai u. 1. szám alatti ház ötvenlakásos, és a közös képviselő is az épületben lakik, ő közvetlenül tudja tartani a kapcsolatot a lakókkal, illetve a katasztrófavédelemmel. A képviselő úgy tudja, hogy 

a december óta tartó tetőtér-beépítés során keletkezhetett az a hiba, ami miatt ez a baleset történt.

A leomlott tetőtéri falrészek megrongálták az erkélyeket, valamint az összes ott parkoló autót.

A szomszédos Jókai tér felújításának vezetője azonnal leállította az építkezést, mivel a tetőszerkezet részben a munkaterületre omlott.

A katasztrófavédelem vizsgálja az épületszerkezetet, addig sem a lakók nem jöhetnek ki, sem mások nem mehetnek be – írta Kecskés hétfőn kora délután.

 A statikai vizsgálat után a katasztrófavédelem kihozza a bent rekedt lakókat, de valószínűleg nem tudnak visszatérni otthonaikba.

A Terézvárosi Önkormányzat készen áll az azonnali segítségnyújtásra, akár átmeneti szállás biztosításával is – írta a képviselő.

#Baleset-bűnügy#baleset#budapest#vi. kerület#jókai utca#tető#kigyulladt

Címlapról ajánljuk