Belföld

Lezárták, megnyitották, majd újra lezárták és ismét megnyitották a csanádpalotai határátkelőt

rtl.hurtl.hu

2022. január 21. 5:39

Öt kilométeres dugó alakult ki. Az informatikai rendszerrel voltak gondok. 

Öt kilométeres kamionsor várakozott péntek reggel hat órakor a csanádpalotai határátkelőnél, ahol azután torlódtak fel a járművek, hogy informatikai hiba miatt többször is szünetelt a határforgalom. A police.hu közlése szerint a határátkelőnél 3:15-kor állt le a forgalom, és a szakemberek 40 perc alatt tudták helyreállítani a rendszert és újraindulhatott a forgalom.

Ez azonban nem tartott sokáig. 15 perccel később már újra szünetelt a forgalom, ismét informatikai hiba miatt. A hiba elhárítása 50 percet vett igénybe, és öt órakor ismét újra haladhatott a forgalom – írta a police.hu.

Az Útinform közlése szerint egy órával később a Csanádpalota határállomás előtt, az erős tranzitforgalom miatt a kilépésre várakozó kamionsor meghaladta az öt kilométert. A police.hu arra kérte a Romániába utazó, vagy onnan hazánkba belépő embereket, hogy alternatív határátkelésként, a várakozás elkerülése érdekében válasszák a 0-24 órán át nyitva tartó nagylaki közúti határátkelőhelyet.

Közben szintén informatikai hiba miatt állt a forgalom a záhonyi és a vállaji közúti határátkelőhelyeken, ahol hajnali 2:50-kor kezdődött a leállás, majd a hibát elhárították, a határforgalom 3 óra 40 perctől ismét zavartalanul haladhatott.

Nyitókép: Kamionok várakoznak a csanádpalotai magyar-román autópálya-határátkelőhely közelében, az M43-as autópályán 2020. március 20-án. Fotó: MTI / Rosta Tibor

#Belföld#Baleset-bűnügy#csanádpalotai határátkelő#határ#informatikai hiba#dugó#záhonyi határátkelő#vállaji határátkelő#románia#ukrajna

Címlapról ajánljuk