Külföld

Véletlenül embert áldozott fel kecske helyett egy részeg indiai

rtl.hurtl.hu

2022. január 21. 9:07

Az állatáldozatnak szánt kecske nyaka helyett egy ember nyakát vágta át. 

Letartóztattak az indiai hatóságok egy férfit, aki véletlenül egy ember torkát vágta át, amikor fel akart áldozni egy kecskét egy hindu fesztivál alkalmával – jelentette a helyi sajtó. A 35 éves áldozatot ugyan kórházba vitték, de ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A beszámolók szerint az eset vasárnap történt az India délkeleti részén található Ándhra Prades állam egyik falujában, miközben a Mákár Szankranti hindu fesztivált tartották. Ennek részeként este többen is állatáldozatot mutattak be egy templomban.

A Chalapathi nevű férfi, aki a rendőrség szerint az eset idején részeg volt, egy kecskét akart feláldozni. Az állatot egy 35 éves, a helyi sajtóban csak Suresh néven említett férfi tartotta, és Chalapathi az indiai hírügynökségek beszámolói szerint véletlenül az ő nyakát vágta át a kecske nyaka helyett.

Az erősen vérző áldozatot egy közeli kórházba szállították, de ott már nem tudták megmenteni az életét, és belehalt sérüléseibe. A házas férfinak két gyermeke volt. Chalapathit a rendőrség letartóztatta, és nyomozást indítottak az esettel kapcsolatban.

Nyitókép: Egy kecskegidát tart az arca elé egy kisfiú az indiai Dharamszalában 2020. április 21-én. MTI/EPA/Szandzsaj Baid

#Külföld#Baleset-bűnügy#india#állatáldozat#kecske#gyilkosság#kés

Címlapról ajánljuk