Belföld

Árstop helyett áfacsökkentést akar az ellenzék

rtl.hurtl.hu

2022. január 16. 16:43

Nem az árstop a valódi megoldás, hanem az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra csökkentése – mondta az LMP társelnöke a közös ellenzéki sajtótájékoztatón.

Tizenkét év fideszes kormányzás után eljutottunk a csirke far-hát korszakába – mondta Kanász-Nagy Máté az ellenzék közös sajtótájékoztatóján, a Népszava tudósítása szerint. A kormány a semmittevést, a felesleges költekezést és az elhibázott gazdaságpolitikát látszatintézkedésekkel próbálja leplezni – tette hozzá az LMP társelnöke.

Szerinte az Orbán Viktor által bejelentett élelmiszerárstop nem valódi megoldás, sokkal inkább az lehet a célja, hogy a boltok polcain is hirdethessék a propaganda-intézkedéseket. Úgy vélte, a kormány gazdaságpolitikája csődöt mondott, elszabadultak az árak, egekben az infláció, és rekordméretű az államadósság. Ezeket akarják leplezni látszatintézkedésekkel – tette hozzá.

A momentumos Sebők Éva pedig egyebek közt arról beszélt, hogy az árak befagyasztása a termelőket bünteti és nem csökkenti az inflációt. 

 

Nyitókép: LMP / Facebook 

#Belföld#egységes ellenzék#kanász-nagy máté#lmp#párbeszéd#momentum#árstop#orbán viktor

Címlapról ajánljuk