Baleset-bűnügy

17 évesen mentett életet a tatabányai diáklány

rtl.hurtl.hu

2024. január 19. 13:41

Az Országos Mentőszolgálat szívmelengető történetet osztott meg, amiben egy diáklány gyors reakciójával megmentette egy idős férfi életét.

Juhász Alexandra hazafelé tartott iskola után, amikor a tatabányai vasútállomáson a peronon egy idős férfi összeesett. A diáklány azonnal odasietett, megpróbálta felébreszteni a férfit, azonban a férfi nem reagált, más diákok mindeközben értesítették a mentőket, osztotta meg a történetet az OMSZ Facebook oldalán.

Mivel a férfi nem lélegzett, a mentésirányítás utasításai alapján a fiatal diáklány habozás nélkül belefogott az újraélesztésbe, ezzel időt adva a mentősöknek, hogy kiérjenek a helyszínre, ahol emelt szinten tudták folytatni az életmentést.

A bejegyzésben kiemelték, hogy az időben megkezdett mellkasi nyomások megmentették a férfit, az újraélesztés végül sikeres volt, és így kórházba tudták szállítani a beteget.

Alexandra üzent a Mentőszolgálat Facebook bejegyzésén keresztül.

Úgy érzem, hogy minden embernek ezt tanulnia, gyakorolnia kellene, és cselekedni, ha bármi ilyen történik körülöttük. Merjenek közbelépni, mert valakinek közbe kell, mert az az ember, akinek segítünk bárkinek lehet az anyukája, apukája. Ezért, ha a mi szüleink lesznek rosszul, nekik is segítsen valaki, jusson esély minden embernek. Ha megment egy életet, többet is megment!

„Eszméletlen volt. Amikor kihoztam, akkor kezdett magához térni” – így emlékezett korábban az RTL Híradónak életmentésre az a férfi, aki egy égő balatonakarattyai házból kihozta az idős, mozgáskorlátozott tulajdonost:

 

Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

#Baleset-bűnügy#mentőszolgálat#mentő#újraélesztés#tatabánya#vasútállomás#diáklány#hős

Címlapról ajánljuk