Baleset-bűnügy

Bíróság elé állították a több száz követőjét megkínzó és halálra éheztető szektavezért

rtl.hurtl.hu

2024. január 16. 20:15

Egy kenyai vallási közösség vezetője elhitette a követőivel, hogy ha halálukig éheznek, akkor találkozhatnak Jézussal.

Terrorizmus, gyilkosság, kegyetlen bánásmód, gyermekkínzás és más bűncselekmények miatt emelt vádat kedden a kenyai ügyészség a 429 ember éhhaláláért felelőssé tett, világvégét hirdető szekta vezetője és 94 másik tagja ellen – írja az MTI.

A hatóságok a túlélőkre hivatkozva arról számoltak be, hogy a Good News International Church nevű vallási közösség vezetője, Paul Nthenge Mackenzie azt hitette el követőivel, hogy ha halálig tartóan koplalnak, akkor találkozni fognak Jézussal.

A szekta még tavaly áprilisban hívta fel magára a figyelmet, amikor a kelet-afrikai ország északi részén, egy erdőben rátaláltak a közösség 98 tagjának holttestére. Mackenzie-t ezt követően letartóztatták, és a vallási szervezet működési engedélyét bevonták. 

Ezután újabb áldozatokra bukkantak, az erdőben megtalált holttestek száma 429-re nőtt.

A boncolási adatokból kiderült, hogy az áldozatok jó része valóban éhen halt, azonban sok embert megfojtottak vagy halálra vertek. A szekta vezetője egy másik, ettől független ügy miatt jelenleg egyéves börtönbüntetését tölti, miután engedély nélkül üzemeltetett egy filmstúdiót.

Nyitókép: Stringer / Anadolu Agency via Getty Images

 

#Baleset-bűnügy#kenya#szekta#vádemelés#halálra éheztette

Címlapról ajánljuk