Külföld

Egy szál cigi miatt leszúrta halásztársát, a tömeg erre halálra verte

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 18. 14:00

Két ember halt meg egy szál cigaretta miatt. 

Meghalt két halász a Viktória ót kenyai partján, miután összevesztek egy szál cigarettán. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint az egyik, 36 éves férfi Shikuku Odiko cigit kért egy 32 éves kollégájától, aki éppen akkor vásárolt egyet, de nem kapott.

Ezen annyira felidegesítette magát, hogy veszekedni kezdett vele, majd előkapott egy kést, és többször is megszúrta a Geoffrey Ngoje nevű férfit a teste több pontján. Áldozata a helyi rendőrség közlése szerint a mellkasát ért szúrások miatt erősen vérezve eszméletét vesztve összeesett.

Az esetet többen is látták, akik rátámadtak a menekülni próbáló késelőre. A The Star című kenyai lapnak egy helyi vezető elmondta, hogy „a csőcselék elkapta Odikót, akit egyesek kövezni kezdtek, mások vasrúddal és evezőlapáttal ütötték”, és végül a lap cikke szerint „meglincselték”.

A két férfit a rendőrök kórházba szállították, de ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani a orvosok – írta a Standard című lap.

A helyi hatóságok most keresi azokat, akik meglincselték a késelőt, közölve, hogy nem helyes, ha az emberek a saját kezükbe veszik az igazságszolgálatatást.

Nyitókép (illusztráció): Unsplash

#Külföld#kenya#gyilkosság#lincselés#késelés#cigaretta

Címlapról ajánljuk