Baleset-bűnügy

Lezuhant és meghalt egy 36 éves férfi a Mammutban

rtl.hurtl.hu

2023. november 20. 7:55

A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.

Lezuhant és meghalt vasárnap egy 36 éves férfi a budapesti Mammut bevásárlóközpontban – írta a 24.hu. A lapnak a BRFK sajtóosztálya annyit mondott, hogy nem merült fel idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja, és a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.

Küzdenek az öngyilkosságok ellen

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere október közepén jelentette be, hogy megnyílt a Mammut SegítőPont, aminek célja, hogy segítséget tudjanak biztosítani a lelki nehézségekkel küzdők számára. Ezt azután nyitották meg, hogy augusztusban az önkormányzat egyeztetést kezdeményezett az üzletközponttal, ahol a sokadik öngyilkosság történt, hogy közösen találjanak megoldást.

Őrsi Gergely akkor azt írta, 13 éven belül már hét ember volt, aki a pláza emeletéről leugorva lett öngyilkos. A polgármester szerint többször, többen keresték már az önkormányzatot, hogy tegyék biztonságosabbá az épületet, de az önkormányzatnak nem áll módjában intézkedni.

A Mammut egy júliusi öngyilkosság után azt közölte, hogy szakértői csoportot állítottak fel többek közt pszichológus, viselkedéskutató és építészek részvételével, amely vizsgálja, hogy milyen intézkedéseket vezethetnek be a hasonló esetek elkerülése érdekében. Hozzátették, hogy már eltávolítottak minden olyan tárgyat – padokat, virágládákat –, amely megkönnyítheti a korláton való átmászást, a harmadik és negyedik emeleten pedig bevezették a biztonsági szolgálat gyakori járőrözését, és képzést is tartottak az intő jelek kiszűrésére.

A közlemény végén ugyanakkor megjegyzték: „számolni kell azzal, hogy minden óvintézkedés ellenére, néha olyan elszántsággal és hirtelen történik meg a tragédia, hogy helyszíntől függetlenül, azt nagyon nehéz megakadályozni.”

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Nyitókép: A Mammut II. üzletház (másik nevén a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ II.) épülete a főváros II. kerületében a Széna téren. Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

#Baleset-bűnügy#öngyilkosság#mammut#bevásárlóközpont#zuhanás#budapest

Címlapról ajánljuk