Baleset-bűnügy

Rabszolgaként, embertelen körülmények közt dolgoztatott kiszolgáltatott embereket egy Fejér megyei család

rtl.hurtl.hu

2023. október 27. 18:45

A kőszárhegyi család tagjai hajléktalan, kiszolgáltatott embereknek ígértek lakhatást és jó fizetést, cserébe munkára fogták őket. Az áldozatokat ehelyett embertelen körülmények közt, rabszolgaként dolgoztatták és kisemmizték, a család évekig sanyargatta őket.

Összehangolt akció keretében szerda reggel rajtaütöttek egy kőszárhegyi család tagjain, akiket azzal gyanúsítanak, hogy közel két tucat embert sanyargattak és rabszolgamunkára kényszerítettek embertelen körülmények között – derül ki a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.

A tájékoztatás szerint több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka megalapozott gyanúja miatt egy 46 éves férfi, egy 45 éves nő és 27 éves fiuk ellen folyik nyomozás. 

Rabszolgaként, embertelen körülmények közt dolgoztatott kiszolgáltatott embereket egy magyar család
Fotó: police.hu

Mint írják, a történet bő tíz évvel ezelőtt kezdődött, amikor a legidősebb elkövető hozzátartozója hamis ígéretekkel arra vett rá egy székesfehérvári hajléktalan férfit, hogy a későbbi gyanúsított szabadbattyáni családjához költözzön, ahol szállás, ellátás és jó fizetés reményében dolgozzon a ház körül.

A hajléktalannak az ígéretekkel ellentétben pénzt nem adtak, helyette nyugdíját elvették és embertelen körülmények közt kellett dolgoznia.

Nem ő volt az egyetlen áldozat: a nyomozók további 21 kiszolgáltatott helyzetű embert azonosítottak, akiket a család ugyanígy szervezett be. Mindnyájukat munkára kötelezték, keresetük jelentős részét elvették, majd elköltötték. A megyei nyomozók kezdeményezték letartóztatásukat. A bűncselekmény helyszínéről megrázó felvételeket is közzétettek:

Nyitókép: PoliceHungary / YouTube

#Baleset-bűnügy#rabszolgatartás#kényszermunka#hajléktalanok#emberkereskedelem

Címlapról ajánljuk