Belföld

Fekete fal jelent meg a hajléktalanok közelében az atlétikai vb helyszínénél

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. augusztus 30. 13:43

A kilenc éve a Nagyvásártelep közelében élő hajléktalanokat háromméteres, fekete ponyvával bevont pozdorjafallal takarták el az atlétikai stadion felé vezető egyik út mentén.

A Magyar Hang videója szerint fekete fallal takarták el a hajléktalanokat az atlétikai vb fő helyszíne közelében. A videóban bemutatott hajléktalan férfi több mint kilenc éve él Ferencváros és Csepel peremén, a Nagyvásártelep közelében. A férfi a Nagyvásártelep portaépületében és környékén alakított ki magának otthont, mostanra van konyha is, a kertben pedig zöldségeket teremnek.

A terület máig rendezetlen, két éve, a kínai Fudan egyetem kampuszának tervezett építése miatt merült fel, hogy a hajléktalanoknak menniük kell. Erre végül nem került sor, ahogy a Fudan egyetem építése sem kezdődött még el.

A Csepelre vezető fő út túloldalán rendezték meg augusztus 19. és 27. között a 19. atlétikai világbajnokságot, a stadion felé vezető egyik út éppen a hajléktalanok lakhelye előtt haladt. Ezzel pedig kissé átalakult az életük, a sportrendezvény „Isten hozott” feliratú kapuja közelében lévő otthonukat három méter magas, fekete ponyvával bevont pozdorjafallal takarták el. A Magyar Hang videója alább tekinthető meg:


Nyitókép: Google Street View / Magyar Hang

#Belföld#hajléktalanok#budapest#atlétikai vb

Címlapról ajánljuk