Baleset-bűnügy

Börtönbe kerülhet a társaság, akik egy marokkói férfiba kötöttek bele az 1-es villamos megállójában

rtl.hurtl.hu

2023. július 25. 11:22

Előbb provokálták, aztán megverték. A társaság egyik tagja korábban felfüggesztettet kapott hasonló bűncselekményért.

Börtönbe küldené az ügyészség azt a négy férfit és egy nőt, akik még 2020 decemberében a XIII. kerületben származása miatt támadtak meg egy marokkói férfit.

Az ügyészségi közlemény szerint az 1-es villamos egyik megállójában az elkövetők egy „skinhead stílusjegyekkel rendelkező” társaság tagjaiként elhatározták, hogy belekötnek a marokkói férfiba. Egyikük, egy 27 éves ittas férfi megszólította azzal, hogy beszél-e magyarul és tud-e cigarettát adni. A megtámadott férfi sejtette, hogy provokálni akarják, ezért megpróbált kitérni támadói elől, hárman azonban kísérték és azt kiabálták neki, hogy „menjen haza”.

Amikor el akart futni, ketten kergetni kezdték, a többiek pedig lemaradva követték őket. Végül utolérték, földre vitték és egész testén bántalmazták, amíg sikerült felállnia és az úttesten átrohanva elmenekülnie.

Az ügyészség a támadókat csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszakkal vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz ellenük. Az egyik férfira korábban hasonló bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki – az ügyészség azt kéri a bíróságtól, hogy ennek végrehajtását is rendelje el.

#Baleset-bűnügy#gyűlöletbűncselekmény#közösség tagja elleni erőszak

Címlapról ajánljuk