Baleset-bűnügy

„Holnap megölöm az osztálytársam” – írta ki egy zárt csoportba a 16 éves fiú, a TEK és a rendőrök egy nap alatt elfogták

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. október 13. 18:57

Az angol nyelvű internetes csoport tagját a rendőrök még aznap este elfogták, ellene emberölés előkészülete miatt indult büntetőeljárás.

Holnap megölöm az osztálytársam

– ezt a bejegyzést írta be október 12-én szerdán egy anonim felhasználó egy angol nyelvű szélsőjobboldali zárt online csoportba, közölte csütörtök délután a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).

A zárt szélsőjobbos közösség belső üzenetküldő hálózatára küldött angol nyelvű üzenetből az is kiderült, hogy a megölni tervezett osztálytárs melyik vallási felekezethez tartozik, de ezt a rendőrség a közleményben nem részletezte.

A gyilkosságot tervező üzenetre a diák chatpartnerei azzal reagáltak, hogy készítsen majd felvételt az osztálytárs megöléséről.

A tervről értesülő terrorelhárító központ (TEK) nyomozói beazonosították a diákot, és értesítették az NNI nyomozóit. A TEK és az NNI közös akciója során a 16 éves fiút elfogták Győr-Moson Sopron megyei tartózkodási helyén, kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették. Ellene emberölés előkészülete miatt indult büntetőeljárás.

#Baleset-bűnügy#győr-moson-sopron megye#gyűlöletbűncselekmény#rendőrség#chat#gyilkosság#szélsőjobboldali

Címlapról ajánljuk