Külföld

Összevesztek egy parkolóhelyen, három ember halálával végződött a nézeteltérés

rtl.hurtl.hu

2023. július 25. 15:00

A rendőrség gyűlöletbűncselekmény ügyében nyomoz az eldurvult parkolási vita után.

Gyűlöletbűncselekménnyel vádoltak meg egy férfit az amerikai Maryland államban, miután a vád szerint megölt három embert, és még hármat megsebesített egy nézeteltérés során, amely egy parkolóhely miatt alakult ki, írja az AP.

A 43 éves, fehér Charles Robert Smith három latin származású embert ölt meg, akik közül ketten, egy apa-fia páros, a szomszédai voltak. Mario Mireles egy parti során ment át a szomszédba, hogy megbeszélje a parkolóhely ügyét, ahol a későbbi tettes anyjával került szóváltásba.

Charles Robert Smith ekkor érkezett haza, és a veszekedés hamarosan tettlegességig fajult. Smith előhúzott egy fegyvert, amit Mireles ki akart kapni a kezéből. A férfi ekkor lövöldözni kezdett, Mireles-re azután is több lövést adott le, hogy ő már sérülten a földön feküdt.

Ezután Smith bement a házába, elővett egy karabélyt, és az ablakon keresztül lövöldözni kezdett azokra, akik az áldozat segítségére siettek.

A hírügynökség szerint a két szomszéd család már évek óta rosszban voltak. Mireles azzal vádolta korábban Smith-t, hogy rasszista beszólásokkal zaklatta őt, valamint a környéken élő fekete családokat.

Nyitókép: Annapolis Police

#Külföld#lövöldözés#parkolás#szomszéd#rasszizmus#gyűlöletbűncselekmény

Címlapról ajánljuk