Baleset-bűnügy

Kivetette magát a bezárt ablakon, de így is elfogtak egy betörőt, aki megkeserítette a vanyarciak életét

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 4. 11:05

Vanyarcon, a kis Nógrád megyei faluban egy éve tartják rettegésben drogdílerek és -fogyasztók a helybélieket, akik szeretnék megvédeni az otthonaikat, a kábítószer miatt ugyanis egyre több a betörés.

A pásztói rendőrök elfogtak egy 29 éves körözött férfit, aki Vanyarcon több házba is betört, közölte csütörtökön a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Pásztói Rendőrkapitányság járőrei egy vanyarci házhoz szálltak ki, miután azt a fülest kapták, hogy ott megtalálják a gyanúsítottat. A helyi lakos a rendőrök láttán menekülni próbált: a ház zárt ablakának üvegén keresztül az udvarra kiugrott, azonban nem jutott messzire, a rendőrök elfogták és előállították.

A rendőrség gyanúja szerint a férfi több betörést is végrehajtott Vanyarcon. Aprilis 21-én például egy bekamerázott családi ház műhelyét fosztotta ki: onnan elektromos kéziszerszámokat, vörösréz vezetékeket és alumínium öntvényt vitt magával. A házat úgy közelítette meg, hogy a kamerák ne lássák meg, sőt a készülékek felvételrögzítő elemeit le is szerelte. Pár nappal később visszatért a házhoz, ahonnan egy benzinmotoros fűkaszát lopott el. Egy másik családi házból különböző élelmiszereket, fém darálót, búvárszivattyút, vadhálót lopott el.

A férfit a rendőrök kihallgatták, a bűncselekmények elkövetését beismerte.

Az RTL Házon Kívül műsora nemrég Vanyarcon forgatott, hogy bemutassa hogyan forgatta fel a kis Nógrád megyei falu életét a kábítószer. A településen egy éve élnek rettegésben a lakók a drogdílerek és kábítószerfogyasztók miatt. Sokan kamerákat szerelnek fel házaikra, hogy megvédjék otthonaikat, a kábítószer miatt ugyanis egyre több a betörés.


Nyitókép: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság / police.hu

#Baleset-bűnügy#bűnügy#nógrád megye#vanyarc#kábítószer#betörés

Címlapról ajánljuk