Baleset-bűnügy

„Betakartam, rázártam a szobáját” – megszólalt a férfi, aki két évig halott apjával élt egy mosonmagyaróvári lakásban

rtl.hurtl.hu

2022. október 28. 7:16

V. Gábor azt mondta, jelentős adósságai vannak, amikor pedig meghalt az apja, összezavarodott. Már megbánta, amit tett.

Azt sem tudom, mit eszek holnap, a fűtés az, ami a legkevésbé érdekel 

– mondta a Blikknek V. Gábor, akit azzal vádol az ügyészség, hogy két évig halott apjával élt egy lakásban, és felvette az elhunyt nyugdíját is. 

„Óriási hülyeséget csináltam, ezt már nem lehet visszafordítani. Rövid időn belül elment mellőlem mindenki, nem él az anyám, eltemettem a testvéremet is. A beteg apámat ápoltam, de amikor egy reggelen ő sem kelt fel, összezavarodtam” – fogalmazott a mosonmagyaróvári férfi. 

„Betakartam, rázártam a szobáját, tanakodtam, hogy mit tegyek. 

Teltek a napok, jött a nyugdíj, felvettem. Aztán megint. Közben meg a halott apámmal éltem egy fedél alatt. Azt hiszik, könnyű volt? 

V. Gábor azt mondta, összetört a lelke, nem tudott aludni, amikor pedig egy régi ügye miatt idén februárban megjelentek nála a rendőrök, és be kellett engedni őket, legördült a kő a szívéről. „Magam mondtam el nekik, van egy kis baj: itt fekszik a halott apám, lassan két éve” – idézte fel.

Az 53 éves férfi ellen végül vádat emeltek. Egy fillér jövedelme sincs, a gázt kikapcsolták a házban, a tévé-előfizetése már rég megszűnt, rengeteg a tartozása, semmilyen bevétele nincs. Éppen azért tartotta meg édesapja tetemét, hogy fel tudja venni a férfi nyugdíját és az ápolási segélyt. 

A lap szerint a környéken mindenki tudja, ki ő, ujjal mutogatnak rá, ha az utcára lép. Az is előfordult, hogy valaki becsúzlizta az ablakát. 

A boncolás szerint az idős férfi betegségben halt meg, nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot. A holttest mumifikálódott, ami azért történhetett meg, mert a lakást már tavaly télen sem fűtötte Gábor. Az ügyben elrendelt nyomozás során 1,7 millió forintot találtak a rendőrök a lakásban, ennyi maradt a jogosulatlanul felvett több mint ötmillió forintból. 

V. Gábor nem szeretne börtönbe menni, megpróbál munkát találni, részletekben fizetni ki az állami felé fennálló tartozását. Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és vagyonelkobzást kért.


Nyitókép: RTL Híradó

 

#Baleset-bűnügy#mosonmagyaróvár#adósság#halál#gyász

Címlapról ajánljuk