Belföld

Ha csütörtökön szül valaki Mosonmagyaróváron, pénteken Győrbe szállítják, mert bezár az osztály hétvégére

rtl.hurtl.hu

2023. március 23. 13:56

Bónusz utazás az orvoshiány miatt. 

Március elején mi is beszámoltunk arról, hogy csak hétfő reggel nyolctól péntek négy óráig lehet szülni a mosonmagyaróvári kórházban, azonban arról már nem esett szó, hogy ennek milyen következményei vannak, hiszen ha péntek délután bezár az osztály, akkor a már szülésen átesett kismamákat és babákat sem tudják ott ellátni. 

Ez pedig azt jelenti, hogy

a péntek délután az osztályon lévő kismamákat, kisbabákat mentőkbe pakolják, és elszállítják Győrbe

– emlékeztet az Úgytudjuk.hu. Erről egy nagymama írt nemrég a Facebookon, akinek egészségesen megszületett az unokája egy csütörtöki napon, ám se az anyának, se a babának nem volt esélye kipihenni a fáradalmakat, mert péntek délelőtt átszállították őket és még 8 kismamát és újszülöttet a győri városi kórházba, 

Mivel Óváron nincs ennyi szállítási kapacitás ezért mindenhonnan jött mentő, Győr, Csorna, Kapuvár. Szerencsésen odaértek.

– írta az újdonsült nagymama.


Az Úgytudjuk szerint a mostani felállás Győrben is problémát okoz, illetve lefoglalja a mentőszolgálat autóit és munkatársait, ami szintén potenciális veszélyeket hordoz. Az ügyben keresték a mosonmagyaróvári Karolina Kórház illetékeseit, de egyelőre nem kaptak választ.

Nyitókép: Krizsán Csaba / MTI

#Belföld#mosonmagyaróvár#karolina kórház#győr#átszállítás#osztály#szülészet#egészségügy#szülés

Címlapról ajánljuk