Baleset-bűnügy

Tizenkét kilométert vezetett a forgalommal szemben az M85-ösön, aztán balesetezett is egyet

rtl.hurtl.hu

2022. május 26. 12:39

Ismét figyelmeztet a Magyar Közút.

Múlt kedden az M85-ös úton Győr irányába haladt a fertőendrédi csomópont közelében egy autó – a rossz sávban. Ekkor nekiütközött egy személyautónak, a balesetben négyen megsérültek.

A férfi egy pihenőből fordult rá az útra rossz irányból, aztán még 12 kilométeren kersztül így haladt. A Magyar Közút Instagram-oldala arról ír: az elmúlt időszakban több hasonló baleset is történt. A jármű vezetője itt is eredetileg szabályosan, a menetiránynak megfelelően közlekedett, majd kiment egy pihenőbe és onnan fordult rá szabálytalanul balra a pályára.

Úgy, hogy tudnia kellett, egy gyorsforgalmi úton közlekedik, a pihenőből kivezető út vonalvezetése, táblázása is mind úgy van kialakítva, hogy gyakorlatilag rávezeti a sofőröket a pálya megfelelő irányára

– írják közelményükben.

A hasonló esetek elkerülése érdekében ismét arra kérnek minden járművezetőt, ha eltévesztene egy kijáratot a gyorsforgalmi utakon, ne essenek pánikba, ne tolassanak vissza, ne forduljanak meg. Álljanak meg egy pihenőnél vagy a következő csomópontnál szabályosan hagyják el a pályát, húzódjanak félre és kérjenek segítséget.

#Baleset-bűnügy#karambol#m85#gyorsforgalmi#győr#szabálytalan

Címlapról ajánljuk