Baleset-bűnügy

Felhalmozott papírhulladék gyulladt ki Nyíregyházán, egy ember meghalt

rtl.hurtl.hu

2022. január 16. 9:34

A tűzoltók percek alatt megérkeztek, azonban az áldozat a helyszínen életét veszette.

Vasárnap reggel, nem sokkal fél 9 után érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint egy nyíregyházi, Árpád utcai háromemeletes társasház harmadik emeleti lakásából füst szivárog – számolt be a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

A nyíregyházi hivatásos tűzoltók négy járművel percek alatt a helyszínre értek. A tűzzel érintett lakás szobájában bútorok és felhalmozott papírhulladék égett, onnan egy embert kimentettek a tűzoltók. A gyors beavatkozás ellenére már nem lehetett segíteni rajta,

a helyszínen életét vesztette. 

A sűrű füsttel teli lépcsőházból a lakókat a szomszédos lépcsőházba kísérték át a melegedőbusz kiérkezéséig. A katasztrófavédelem a tűz pontos keletkezési idejét, helyét és okát vizsgálja.

A közleményben kiemelik: fontos, hogy ne halmozzunk fel lakásunkban felesleges, éghető anyagokat, a lakástüzek 99 százaléka emberi gondatlanságra vezethető vissza. Szintén 99 százalékuk reggel hat és este tizenegy óra között történik, amikor aktívak vagyunk. Ha minden otthonban lenne legalább egy füstérzékelő, a tragédiák megelőzhetőek lennének, teszik hozzá.

#Baleset-bűnügy#lakástűz#tűzeset#nyíregyháza

Címlapról ajánljuk