Baleset-bűnügy

Halálos áldozatot követelt egy halimbai lakástűz

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2021. december 18. 13:24

A Veszprém megyei településen egy ikerházi lakásban csaptak fel a lángok, az ott egyedül élő idős ember életét vesztette a tűz következtében.

Szombat délelőtt fél tízkor riasztották a tűzoltókat a Veszprém megyei Halimbán a Rákóczi utca egyik ikerházához. A katasztrófavédelem közleménye szerint tizenegy ajkai tűzoltó három járművel vonult a helyszínre. Az ikerház egyik lakásának előszobája és a folyosó égett teljes terjedelmében. A tűzoltók húsz perc alatt megfékezték a tüzet, így az az ikerház másik lakására nem terjedt át.

A két szoba teljesen kiégett. A lakásban egyedül élő idős embert az egyik rokona hozta ki az épületből, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. A katasztrófavédelem a tűz keletkezési körülményeit vizsgálja.

A katasztrófavédelem az esettel kapcsolatban arra figyelmeztet, hogy a halálos lakástüzek áldozatai jellemzően egyedül élő idős emberek, akik mire észreveszik, hogy tűz keletkezett, már késő: füstmérgezést szenvednek. Az ilyen halálesetek elkerülhetőek lennének egy füstérzékelő beszerzésével: az ilyen készülékek hangos sípolással hívják fel a figyelmet a veszélyre, ezzel életet menthetnek. 

#Baleset-bűnügy#lakástűz#veszprém megye#halimba#halálos tűz

Címlapról ajánljuk