Videó

Nagyot szólt – videón, ahogy lerobbantották a hidat a hajóról Baltimore-ban

rtl.hurtl.hu

2024. május 14. 11:14

Baltimore-ban hétfőn irányított robbanást hajtottak végre, hogy el tudják távolítani az összeomlott Francis Scott Key híd egy részét annak a hatalmas konténerszállító hajónak az orrából, amely márciusban felborította a hidat. 

Március 26-án kora reggel a Dali meghibásodott és irányíthatatlanná vált, és egy hídtartónak ütközött, a híd pedig a Patapsco folyóba zuhant, amelynek egy jelentős része a Dali orrára borult. Hatan meghaltak a balesetben, a detonáció apró részekre törte a híd tartógerendáját, így a mentőcsapatok daruk és uszályok segítségével elszállíthatták a fémroncsokat.

Az incidens kezdetben leállította a forgalmat a baltimore-i kikötőben, amely Maryland állam szerint az Egyesült Államokban több rakománykategóriában is az első helyen áll, beleértve a személygépkocsikat és könnyű teherautókat, a mezőgazdasági és építőipari gépeket, az importcukrot és az importgipszet.

A baleset óta négy ideiglenes csatornát nyitottak meg, ami lehetővé tette, hogy a hajózás némileg újrainduljon. A hadtest közölte, hogy május végére a kikötő teljes kapacitásának helyreállítása a cél. Maryland becslései szerint a híd újjáépítése 1,7-1,9 milliárd dollárba fog kerülni, és várhatóan 2028 őszére készül el.

 

#Videó#baltimore#hajó#Maryland#robbantás#híd#ütközés

Címlapról ajánljuk