Videó

Videó: megőrülnek az állattulajdonosok kedvencük élethű másáért

rtl.hurtl.hu

2023. június 19. 15:20

Szinte életre kelnek a filcből készült kedvencek a kínai művész kezei között.

A kisállatok iránt érzett szeretet kifejezésének legújabb formája egy élethű filcmásolat. A kelet-kínai Yuan Jiaojiao tűnemezművész 2019-ben botlott bele ebbe a mesterségbe. A tűnemezelés egy olyan technika, amely különféle lapos formák és térbeli figurák készítésére, valamint anyagok díszítésére szolgál. Yuan Jiaojiao 4 éve dolgozik ezzel a technikával és készíti el háziállatok másolatait fotók vagy videók alapján.

kisállat filc másolat
Yuan Jiaojiao és filc-macskája

A tűnemezelés folyamata során laza gyapjút tekernek csomókba, majd tűvel újra és újra megszurkálják, hogy formára nyújtsák. Yuan szőrt és apró műanyagokat is használ, például bajusznak, hogy még élethűbb legyen az állatok arckifejezése. A művész szerint ez egy időigényes munka, naponta hat-tíz órát is dolgozik, egy kutya filcmását fél hónapba telt elkészítenie.

kisállat filc másolat
Yuan Jiaojiao filc-kutyája

A háziállatonként nagyjából 1100 dollárért kelnek el. Kínai ügyfelein kívül már az Egyesült Államokból, Franciaországból és Szingapúrból is kapott megkereséseket, naptára pedig 2026 októberéig tele van megrendelésekkel.

#Videó#állat#Külföld#kína#filc#másolat#kisállat

Címlapról ajánljuk