ValóVilág

VV Rico vs. VV Lissza: így jutottak el a Párbajig

rtl.hurtl.hu

2023. március 3. 8:30

A ValóVilág11 péntek esti Párbaján végül VV Lissza és VV Rico fognak összecsapni, miután a srác kihívottja, VV Reni – felhasználva a piros kendőt – átrakta a kék kendőt Lissza csuklójára. Mutatjuk, hogy mi minden vezetett idáig, és milyen konfliktusaik voltak a párbajozóknak.

Így lett VV Rico a kiválasztott

A VV11 utolsó Kiválasztása hétfőn került megrendezésre. Rico az este folyamán két szavazatot is begyűjtött: egyet Renitől, egyet pedig Lisszától, így két jellel ő lett a kiválasztott.

Nem tudom, hogy tudok-e meglepetést okozni, de én a jelemet egy olyan emberre teszem, akin azt látom, hogy a játék folyamán sokszor túlzottan nyersen és bántóan fejtette ki a véleményét, akár velem szemben. És hát van itt egy ősi ellensége, mióta visszajöttem a Párbajról, nagyon-nagyon le szeretné vetetni. Szóval Ricócám, a jelemet te kapod

– indokolta döntését Reni, utalva a birtokában lévő piros kendőre.

Én a jelemet most egy olyan emberre fogom tenni, akivel volt jó, volt rossz itt bent a viszonyom, viszont most semleges. Nagyon sokszor bántott meg engem ebben a játékban. És hát ugye nagyon érdekelne, hogy olyan erős-e, mint amennyire mi azt gondoljuk itt bent, szóval Ricócám, ezt most rád teszem

– így hangzott Lissza indoklása.

A többi jelet kapó játékos csak 1-1 szavazatot kapott, a villalakók tehát úgy döntöttek, hogy Ricót küldik párbajozni, így ő köthette magára a zöld kendőt.

Rico a Kiválasztáson egyébként Renire tette a voksát, mert bár mindegyik lányt érdekesnek tartja és mindegyiküknek van – ahogy ő fogalmazott – „hátulütő oldala”, de Reni birtokol valamit, ami kezdetek óta szúrja a szemét:

Szeretném, hogy a piros kendő lehulljon a falról, úgyhogy az én választottam nem más, mint Renike

– mondta a VV11 legjobb férfi játékosa.


Fordulatokkal teli Kihívás, ahol előkerült a piros kendő

A ValóVilág 11. évadának utolsó Kihívásán a kiválasztott srác kiállt négy villatársa elé, és – nem nagy meglepetést okozva – megnevezte kihívottját, akit állítása szerint nem a korábbi konfliktusaik alapján választott:

Megteszem az őszinte taktikai lépésemet. Egy ember, egy lélek, egy szív, egy élet. Renikém, téged foglak kivinni, és nem a személyiséged miatt, hanem egyedül azért, mert ott van az a piros kendő, amit én nagyon szeretném, hogyha kivinnénk együtt a játékból. Tisztelj meg azzal, hogy elfogadod tőlem ezt a kendőt, és kiválasztod azt, akire ráteszed, mert remélem, hogy leveszed ma este azt a kendőt, és nem veled kell kimenjek párbajozni

– mondta Rico, mielőtt Reninek adta a kék kendőt.

A döntés ezután Reni kezében volt: felhasználja-e a piros kendőt, és ráköti egy másik társa kezére a kék kendőt, vagy ő megy párbajozni Ricóval. A lány nem sok gondolkodási időt kapott, szinte azonnal választania kellett. Reni végül úgy döntött, hogy betöri a nyugiszobában található üveget, és előhúzza azt a bizonyos piros kendőt.

Volt itt egy személy, akitől nem esett jól az, hogy azt mondta Máriónak, hogy engem kellett volna kivinnie párbajra. Azt mondom Lissza, hogy menj a harcba! Lissza a választottam

– indokolta döntését Reni, majd rákötötte a kék kendőt a szőke lány kezére, így eldőlt, hogy a pénteki Párbajon Rico és Lissza fognak összecsapni egymással.

De vajon mit szólt ehhez Lissza?

Cseppet sem lepett meg! Tudtam, hogy Rico Renit fogja, Reni meg engem fog. Számomra egyértelmű volt

– mondta az újdonsült kihívott.

 

VV Rico és VV Reni nagy port kavart konfliktusa

Még tavaly december elején történt, hogy Rico durván kikelt magából, és Reni arcába kiabálta véleményét a lányról.

Tudod mi vagy? Egy rohadt kis k*rva

– fakadt ki a srác, majd többen is beleálltak Renibe, aki végül sírva vonult el a nyugiszobába.

Az Önfejlesztési héten aztán szóba került Rico és Reni konfliktusa, amit szerepjátékokkal játszottak újra a villalakók, így a srác kívülről láthatta társai szerint is megalázó tettét. Rico ezután bocsánatot kért a megbántott lánytól.

Magamat látni kívülről leginkább szégyellő érzéssel töltött el. Rájöttem arra, hogy nagyon csúnyán viselkedtem akkor Renivel. Azt éreztem, hogy ténylegesen gusztustalan, undorító voltam

– ismerte be Rico.

A durva vitát itt tudod visszanézni:

 

VV Rico és VV Lissza konfliktusai

Bár Rico szerint Lisszával „tipikus semleges kapcsolat” van közöttük, mégis több alkalommal kerültek hangos szóváltásba egymással villalétük során. A Technikum hét egyik osztályfőnöki óráján például Lissza azt érezte, hogy Rico mindenki fölé emelte magát, ledegradálva társait, mire Rico egy 21 éves gyereknek nevezte a lányt.

Te még egy 21 éves gyerek vagy. Nálad a tisztelet szó más, mint nálam.


A párbajozók a Tanya héten is egymásnak feszültek, amikor a vízfelelős Lissza szeretett volna lefeküdni aludni, Rico azonban még nem fürdött, ezért odaszólt a lánynak, aki sírva vonult el a hálószobába.

Nem a csicskád vagyok! Egész nap csicskáskodtam. Hogy lehet ilyen hangnemben hozzám szólni? Nem a szolgád vagyok

– fakadt ki Lissza.


Egy későbbi feladat során a játékosoknak egy fakanalat és egy fehér kendőt kellett kiosztaniuk egymás között attól függően, hogy ki ment keresztül a legnagyobb jellemfejlődésen, és ki a leghisztisebb. Lissza begyűjtötte több társa kendőjét is, köztük Ricóét is, aki ezzel magyarázta döntését:

Annyira tudsz panaszkodni! Nő létedre nagyon sokat kell fejlődnöd, hogy egy nő legyél, és ne rinyálj ennyit, ne panaszkodj, és igenis tudj beleállni dolgokba. Nem kell fújni, hanem csinálni kell!

Az egyik leghisztisebbnek titulált Lissza ezután úgy érezte, hogy beleálltak a többiek, és sírásban tört ki társai véleményét hallva.


Bár Lissza és Rico kapcsolata is rendeződött azóta, most mégis ők mérkőznek meg egymással a ValóVilág 11. évadának 9. Párbaján. A döntés ezúttal is a nézők kezében van, ők szavazhatnak arról, hogy melyik párbajozó maradjon bent a villában.

Párbaj péntek este 21:45-től az RTL KETTŐ-n. Kattints ide és szavazz kedvencedre!

#ValóVilág#valóvilág11#vv11#11. évad#párbaj#vv lissza#vv rico

Címlapról ajánljuk