Választás 2022

A Fidesz szerint nemzetközi hekkertámadást indítottak a párt honlapja ellen

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. március 30. 18:29

A fidesz.hu ellen terheléses támadást indítottak szerdán, jelentette be a párt szerda délután, negyed hatkor. Egy órával később már elérhető volt az oldal.

„Ismeretlen tettesek nemzetközi hekkertámadást indítottak a www.fidesz.hu ellen, ezzel elérhetetlenné tették a Fidesz honlapját” – közölték szerdán a Fidesz Facebook oldalán.

A poszt szerint

a támadással a Fidesz egyik fontos kommunikációs csatornáját pont a kampány legvégén lekapcsolták, ez egy nyilvánvaló beavatkozás a választásokba.

A közlemény a baloldalt gyanúsítja a támadással:

A baloldal tényleg minden eszközt bevet, hogy elhallgattassa a béke és biztonság mellett kiálló véleményeket. Ez elfogadhatatlan!

A kommentek közt még azt is hozzátették, hogy a párt informatikusai folyamatosan dolgoznak azon, hogy elhárítsák a terheléses támadást.

A poszt szerda délután 17:19-kor jelent meg, egy órával később már elérhető volt a fidesz.hu.

Egy héttel a választás előtt, vasárnap este jelentkezett az Anonymous nemzetközi hackercsoport, azzal, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a Kreml trójai falovaként viselkedik Európában. Az Anonymous videója figyelmeztette a magyar kormányt, hogy ne legyen tovább Vlagyimir Putyin bábja, ne terjessze tovább az orosz propagandát.

Hétfőn aztán több kormányközeli újságot is meghekkeltek, a Nemzeti Sport, a Metropol, a Figyelő, a Szabad föld, a 888.hu, a Mandiner és sok megyei lap címlapján helyeztek el a kibertámadók kormánykritikus tartalmakat.

Hogy a fidesz.hu elleni állítólagos terheléses támadás honnan indult, nem tudni.

Nyitókép: Nagy Attila Károly/rtl.hu

#Választás 2022#Belföld#hackertámadás#fidesz#terheléses támadás#honlap

Címlapról ajánljuk