Választás 2022

Szanyi Tibor kifejezetten jó szakmai kapcsolatot ápolt Szájer Józseffel, Thürmer Gyula szerint fasizmus van Ukrajnában

Mohos MátéMohos Máté

2022. március 29. 11:08

A Munkáspárt a gyermekvédelminek nevezett népszavazáson a Fidesz által támogatott „nem”-re voksol.

Interjút adott Szanyi Tibor és Thürmer Gyula az Azonnalinak. Az ISZOMM és a Munkáspárt vezetői közösen, Baloldali Szövetség (BASZ) néven indulnak a választásokon. Összesen 49 jelöltjüknek sikerült összegyűjteni az aláírásokat.

Thürmer arról beszélt: ők nem százmilliókat és milliárdokat költenek a választásra, hanem „szerényen, beosztva élünk” a saját forrásaikból. Szanyi Tibor arról beszélt: „ parlamenti pártokat lényegében csak a Fidesz tartja el”.

Arra a kérdésre, hogy mivel tudja ezt alátámasztani, azt mondta: „azzal, hogy van szemem. Például amikor járom az utcákat és látom azt a plakáterdőt, amit kiraktak, azt egy matematikai becsléssel meg tudom mondani mennyibe kerülhetett, de ennyi pénzük sosem volt a pártoknak.”

EP-képviselői múltjára így emlékezett vissza:

Szájer Józseffel kifejezetten jó szakmai kapcsolatot ápoltam. Eleinte nagyon sokat köszönhettem neki, hogy bemutatta nekem, hogyan működik az Európai Parlament, még mindig hálás is vagyok a Jóskának. Amikor volt körülötte ez a cirkusz, mindig azt mondtam, hogy én leszek az utolsó, aki róla rosszat mond.

Thürmer szerint a nyilvánosság figyelmét égető problémákra kellene felhívni: „Maguk itt elszórakoznak a Szájer-ügytől kezdve a mindenféle feljelentésekig, aminek az ég adta világon semmilyen jelentősége nincs az átlag magyarok szempontjából. Az embereknek más problémájuk van, például az, hogy nincs elég pénzük.”

Még arról is beszéltek:

  • A liberális média hallgat róluk.
  • A Partizán, a Mérce, és Jámbor András sem baloldaliak.
  • Thürmer: „ha egy párt kiírja a programjába, hogy fizessenek a gazdagok, akkor el lehet gondolkodni, hogy baloldali párt-e. De ha ez nem szerepel, csak minden más a szexuális egyenlőségtől kezdve az LMBTQ, az Európai Unió és zöldügyeken át, az nem baloldali program.”
  • Inkább a vidékre, mint Budapestre fókuszálnak a kampányban.
  • Szintén Thürmer szerint Ukrajnának fasiszta, nacionalista kormánya van.
  • A Krím-félszigeten tartott 2014-es népszavazás tisztességes volt.
  • Szanyi: „Márki-Zay Péter egy elmezavarodott valaki. Én nem szeretném őt kommentálni, ő egy orvosi eset.”
  • Kádár idején nem volt alárendelt szerepben Magyarország, most az EU-ban viszont abban van.
  • Nem hívei a NATO-nak, és ha nem fogunk kilépni belőle, előbb-utóbb belekényszerítenek minket a háborúba.
  • Szanyi szerint „ magyar választások már el vannak csalva.”
  • A gyermekvédelminek nevezett népszavazáson a Fidesz álláspontját támogatja a Munkáspárt. Szanyi szerint „az összes népszavazással kapcsolatosan az a véleményünk, hogy álkérdésekkel ne szórakoztassuk a nagyérdeműt.”

Nyitókép: Szanyi Tibor / Facebook

#Választás 2022#iszomm#baloldali szövetség#thürmer gyula#szanyi tibor#ukrajna#szájer józsef#népszavazás

Címlapról ajánljuk