Választás 2022

„Ruszkik haza!” – üzente a fideszes Németh Zsolt, mire szétszedték a kommentelők

Mohos MátéMohos Máté

2022. március 18. 7:36

A kormánypárt táborában nem túl népszerű ez az üzenet.

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke azt írta Facebookon csütörtök este: Ruszkik haza! Legyen béke! – szúrta ki a Telex. A lap azt írja, hogy ez az üzenet nem aratott osztatlan sikert.

A nagyrészt fideszes kommentelők ugyanis egyáltalán nem értettek egyet az első részével. A „Számok – a baloldali álhírek ellenszere” nevű kormány- és oroszpárti propagandaoldal például így kommentálta a bejegyzést:

Németh Zsolt szégyellje magát! Így akarja biztosítani a magyar emberek otthonaiban a fűtést, így akarunk olcsó üzemanyagot?

Azt is felvetették, hogy esetleg egy „libsifogó választási trükk” lehet ez, illetve kijeletették, hogy „ezt törölni kell.”

Szemle a további kommentekből:

  • „Szerintem ez egy kicsit erős!Ilyet MZP től vártunk volna!”
  • „Ez így ebben a fomában nagyon ciki remélem mínnél hamarabb leveszi ! LEGYEN BÉKE !!!”
  • „Hát ......most nagyot csalódtam..... ”
  • „LEGYEN BÉKE EZZEL EGYETÉRTEK !!! Szerintem a ruszkik félig otthon vannak, DE MIT KERES AZ USA = A SAJÁT HAZÁJÁTÓL TÖBB EZER KILOMÉTERRE EURÓPÁBAN ??? --NEKIK NEM KÉNE HAZAMENNI ??? ”
  • „Azonnal kib@szni a Fideszből!!!!!!”

Márki-Zay Péter miniszterelnök jelölt viszont pozitívan nyilatkozott a fideszes politikus kiállásáról: „Örülök Zsolt, hogy Orbán Viktorral szemben felébredt a lelkiismereted. Sohasem késő” – írta.


Az RTL Híradó riportja:

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Választás 2022#németh zsolt#orosz-ukrán háború#facebook#propaganda#márki-zay péter

Címlapról ajánljuk