UEFA

Olasz-német összecsapás következik

rtl.hurtl.hu

2022. március 9. 15:42

Az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga nyolcaddöntőiből csütörtökön 18:30-tól a Vitesse - AS Roma, 21 órától az Atalanta - Bayer Leverkusen találkozót láthatják élőben az RTL+-on, miközben az RTL Most+-on további nyolc meccset is követhetnek. Emellett a mérkőzések utáni összefoglalónkban a játéknap legszebb és legérdekesebb pillanatait is megtekinthetik. Tartsanak velünk!

A csütörtökön 21 órakor kezdődő meccsek közül az alábbiakkal várjuk önöket az RTL+-on és az RTL Most+-on:

Atalanta – Bayer Leverkusen: március 10., csütörtök 21:00; RTL+

Az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjében csap össze egymással az Atalanta és a Bayer Leverkusen. A két együttes korábban még soha nem találkozott egymással UEFA által szervezett eseményen.

Most csütörtökön a Bayer Leverkusen – amelynek ez lesz az 50. UEFA Európa Liga mérkőzése – látogat a legjobb 16 között utolsóként talpon maradt Serie A-s csapathoz az észak-itáliai Bergamóba.

Az Atalanta az UEFA Bajnokok Ligájából esett vissza az Európa Ligába, miután az őszi csoportkörben az F csoport harmadik helyén végzett a Manchester United és a Villarreal mögött. Ez az eredmény azt jelentette, hogy a nyolcaddöntő rájátszásában is pályára kellett lépniük, ahol 5-1-es összesítéssel a görög Olympiakosz Pireuszt búcsúztatták.

Ellenfelük, a Leverkusen viszont csak most csatlakozik vissza a tavaszi szezon nemzetközi küzdelmeibe, miután az UEFA Európa Liga G csoportjának élén végezve egyből a nyolcaddöntőbe jutott.

Az Atalantánál nincs eltiltott játékos, a Leverkusennél Demirbay nem játszhat. A házigazdáknál De Roonnak, Demiralnak és Pašalićnek kell vigyáznia: ha lapot kapnak, kihagyják a következő mérkőzést.

Az összecsapást a bergamói 21 000 fős Stadio di Bergamóban rendezik, a találkozón Srdjan Jovanović szerb játékvezető bíráskodik, akinek segítői honfitársai, Uroš Stojković és Milan Mihajlović lesznek.

Csütörtökön 21 órától az RTL Most+ felületén az alábbi mérkőzéseket közvetítjük élőben az UEFA Európa Ligából és az UEFA Európa Konferencia Ligából:

Braga – Monaco: március 10., csütörtök 21:00; RTL Most+

A portugál házigazdák az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjének rájátszásában a moldáv Sheriff Tiraspol legyőzése (összesítésben 3-2-vel, büntetőket követően jutottak tovább) után most a Monacóval néznek szembe, amely ősszel a B csoport élén végzett, így egyből a legjobb 16 közé jutott. A meccset német játékvezetők irányítják.

Glasgow Rangers – Crvena zvezda: március 10., csütörtök 21:00; RTL Most+

A Rangers némi meglepetésre 6-4-es összesítéssel búcsúztatta az előzetesen esélyesebbnek tartott Borussia Dortmundot az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjének playoffjában. A vendéglátók következő feladata a szerb Crvena zvezda lesz, amely a csoportkörben megnyerte az F csoportot, így egyenesen a nyolcaddöntőben folytathatta. Az összecsapáson holland bírók fújják a sípot.

Leicester City FC – Stade Rennais FC: március 10., csütörtök 21:00; RTL Most+  

Az UEFA Európa Konferencia Liga legjobb 16 csapata között találkozik egymással a Leicester és a Rennes. A hazaiak a rájátszásban a Randersen jutottak túl 7-2-es összesítéssel, míg a vendégek a Konferencia Liga G csoportjának első helyén végezve most térnek vissza a nemzetközi körforgásba. A meccsen izraeli játékvezetők működnek közre.

Olympique de Marseille – FC Basel: március 10., csütörtök 21:00; RTL Most+  

A Marseille az azeri Qarabag ellen 6-1-es összesítéssel jutott tovább az UEFA Európa Konferencia Liga legjobb 16 csapata közé, míg a Baselnak nem kellett a playoffkörben pályára lépnie, miután megnyerte ősszel a H csoportot. Bosnyák bírók vezetik a csütörtöki összecsapást.

Vitesse – AS Roma és Atalanta – Bayer Leverkusen nyolcaddöntő mérkőzések csütörtökön 18:30-tól és 21 órától élőben az RTL+-on! Az összecsapások után a forduló legszebb és legizgalmasabb jeleneteit is megnézhetik összefoglalónkban. Emellett további 10 találkozót élőben követhetnek szerdán és csütörtökön az RTL Most+-on is. Szurkoljanak velünk!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport

Címlapról ajánljuk