UEFA

AS Roma – Vitesse élőben az RTL+-on!

rtl.hurtl.hu

2022. március 16. 11:38

Csütörtökön eldől, kik jutnak be az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga negyeddöntőibe. Az RTL+-on 18:30-tól az Atalanta - Bayer Leverkusen összecsapást közvetítjük élőben; 21 órától pedig szintén élőben mutatjuk meg, az AS Roma meg tudja-e őrizni az első meccsen kiharcolt egygólos előnyét vagy esetleg fordít a Vitesse? Emellett az RTL Most+-on további nyolc találkozót is figyelemmel kísérhetnek, valamint a mérkőzések utáni összefoglalónkban a játéknap legszebb és legérdekesebb pillanatait is felidézhetik.

A csütörtökön 21 órakor kezdődő meccsek közül az alábbiakkal várjuk önöket az RTL+-on és az RTL Most+ felületén:

AS Roma – Vitesse: március 17. csütörtök, 21:00; RTL+

Az RTL+-on csütörtökön 21 órától olasz-holland összecsapást közvetítünk élőben az UEFA Európa Konferencia Ligából. A nyolcaddöntő első mérkőzésén az AS Roma idegenben győzte le 1-0-ra holland ellenfelét; a meccs egyetlen találata az első félidő hosszabbításának első percében született. Egy szögletet követően sokáig pattogott a labda a kapu előtt, mígnem Oliveira félfordulatból, hatalmas erővel lőtte ki a jobb felső sarkot.

Ennek, és a hazai pálya előnyének köszönhetően a Roma várhatja kedvezőbb helyzetből a visszavágót, ám az egygólos előny egyáltalán nem életbiztosítás, a Vitesse-nek is minden lehetősége megvan továbbjutni a legjobb nyolc együttes közé.

Az idegenben lőtt több gól szabályt eltörölték, így amennyiben csütörtökön a rendes játékidőben nem születik döntés, hosszabbításra, majd büntetőkre kerül sor.

Mivel a Romából az első mérkőzés 78. percében kapott második sárga lapjának köszönhetően Oliveira kiállíttatta magát, így ő biztosan nem léphet pályára, hasonlóan Mancinihez (sárga lap) és Spinazzolához (Achilles-ín sérülés). A Vitesséből Oroz (sárga lap) és Verstappen (sérülés) hiányzik majd a csapatból.

Az összecsapást a római Stadio Olimpicóban rendezik, a meccsen a román Radu Petrescu játékvezető bíráskodik, akinek segítői honfitársai, Radu Ghinguleac és Mihai Marica lesznek.

Csütörtökön 21 órától az RTL Most+ felületén szintén négy mérkőzést közvetítünk élőben az UEFA Európa Ligából és az UEFA Európa Konferencia Ligából. Íme!

West Ham United - Sevilla FC: március 17. csütörtök, 21:00; RTL Most+

Minimális előnnyel utazik a Sevilla a West Ham otthonába, hiszen az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén El Haddadi góljával 1-0-ra nyertek a spanyolok. Az összecsapáson francia bírók fújják a sípot.

Eintracht Frankfurt – Real Betis: március 17. csütörtök, 21:00; RTL Most+

Nem lesz könnyű dolga a Betisnek a visszavágón, hiszen az első összecsapáson idegenben győzte le őket 2-1-re a Frankfurt az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjében. A hazaiak gólját Fekir, a vendégekét Kostic és Kamada lőtte. A csütörtöki második meccset angol játékvezetők irányítják.

Lyon – Porto FC: március 17. csütörtök, 21:00; RTL Most+  

Egygólos találkozón vendéggyőzelem született az UEFA Európa Liga legjobb 16 csapata között az odavágón, az egyetlen gólt Paqueta lőtte az 59. percben. A visszavágó kérdése, hogy a Lyon meg tudja-e hazai pályán is tartani az előnyét vagy képes fordítani a Porto? Román bírók vezetik az összecsapást.

KAA Gent - PAOK: március 17. csütörtök, 21:00; RTL Most+  

Az UEFA Európa Konferencia Liga legjobb 16 csapata között múlt héten a PAOK nyert 1-0-ra Kurtic góljával, így a csütörtöki második találkozót a görögök várhatják némileg jobb helyzetből, bár a belgákat a hátrány ledolgozásában segítheti a hazai pálya előnye. A meccsen német játékvezetők működnek közre.

Bayer Leverkusen-Atalanta és AS Roma-Vitesse – a nyolcaddöntők visszavágói csütörtökön 18:30-tól és 21 órától élőben az RTL+-on! Az összecsapások után a forduló legszebb és legizgalmasabb jeleneteit is megnézhetik összefoglalónkban. Emellett további 8 találkozót élőben követhetnek az RTL Most+ felületén is. Szurkoljanak velünk!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#as roma#vitesse

Címlapról ajánljuk