UEFA

Sokgólos találkozók, izgalmas mérkőzések az első játéknapon

rtl.hurtl.hu

2021. szeptember 17. 17:56

A UEFA Európa Liga és UEFA Európa Konferencia Liga első fordulójának meccsdömpingje az RTL Magyarország felületein változatos összecsapásokat és nagy izgalmakat hozott. Az RTL+-on közvetített Real Betis – Celtic mérkőzésen 7 gólt láthattak a nézők, míg a Leicester – Napoli 2-2-es döntetlennel zárult. Az RTL Most+ felületén további 8 találkozót is élvezhettek élőben az érdeklődők. Lássuk, milyen eredmények születtek!

Real Betis – Celtic: 4-3

A Celtic szurkolói nagyjából az első félidő közepéig érezhették boldognak magukat, hiszen Ajeti 15. és Juranovic 27. percben büntetőből szerzett találatával már 2-0-ra vezetett csapatuk. Nem sokkal később viszont érkezett Miranda gólja, majd a 34. percben egy csodaszép összjáték után Juanmi is betalált, így alig három perc leforgása alatt máris egyenlített a Betis. A második félidőt két gyors góllal kezdték a spanyolok: először Iglesias vette be a Celtic kapuját, majd Juanmi duplázott. A vendégeknek a meccs hajrájában született találata már csak a szépítésre volt elegendő; a hazai pályán játszó Betis 2-0-ról fordítva végül 4-3-ra győzött – nagy örömet szerezve ezzel vezetőedzőjüknek, a 68. születésnapját épp a meccs napján ünneplő Manuel Pellegrininek.

 

Leicester – Napoli: 2-2

A házigazdák hamar megszerezték a vezetést Perez góljával, az 59. percben pedig meg is duplázhatták volna előnyüket, ám Daka találatát a VAR les miatt érvénytelenítette. Ami nem sikerült elsőre, sikerült másodjára: Barnes öt perccel később egy pontos kiugratás után betalált, immár szabályosan. Az olaszok viszont nem adták fel, Osimhen a 69. percben egy szép akció után a kapust átemelve talált a hálóba, majd a mérkőzés véghajrájában fejjel megszerezte saját maga és csapata második gólját, ami így a döntetlenhez volt elég.

 

AZ RTL Most+-on összesen 8 összecsapást láthattak élőben az UEFA Európa Liga és UEFA Európa Konferencia Liga első fordulójából, ezeken az alábbi eredmények születtek:

Galatasaray – Lazio: 1-0

A hazai pályán játszó törökök Thomas Strakosha 67. perces öngóljának köszönhetően megszerezték a vezetést, és mivel az olaszok nem tudtak válaszolni, így maradt az 1-0-s eredmény. Ennek köszönhetően a Galatasaray vezeti az E csoportot az UEFA Európa Ligában.


Lokomotiv Moskva – Marseille: 1-1

Az UEFA Európa Liga E csoportjának másik mérkőzésen egészen az 59. percig nem esett gól. Végül Ünder szerezte meg büntetőből a vendégek számára a vezetést – ám a győzelmet nem, mivel Anjorin a 89. percben kiegyenlített.
 


Rennes – Tottenham: 2-2

Az UEFA Európa Konferencia Liga G csoportjában a francia Rennes és az angol Tottenham nem bírt egymással. A vendégek Bade öngóljával vezettek, erre Tait és Laborde válaszolt, majd a 2-2-es végeredményt Hojbjerg állította be a 76. percben.


Dinamo Zagreb - West Ham: 0-2

A horvát együttesnek nem indult jól a csoportkör, hiszen hazai pályán kapott ki a West Hamtől, amely már az 50. percre beállította a későbbi végeredményt Antonio és Rice góljaival. Így a Dinamo jelenleg az utolsó, míg a londoniak vezetik az UEFA Európa Liga H csoportját.


Eintracht Frankfurt – Fenerbahçe: 1-1

A Szalai Attilával felálló török csapat Özil góljával már a 10. percben megszerezte a vezetést, ám a Frankfurt még ez első félidő hajrájában kiegyenlített. Az összecsapás végén kissé elszabadultak az indulatok, a 92. percben büntetőt rúghatott a Fenerbahçe, ám Pelkas lövését hárította a kapus. A kipattanót Berisha ugyan bevágta, ám a VAR segítségével a játékvezető érvénytelenítette a találatot.


AS Roma – CSKA Sofia: 5-1

Az olasz csapat nem adott sok esélyt a vendégeknek. Bár a mérkőzés első gólját a 10. percben még a Sofia lőtte Carey révén, a rómaiak az első félidőben kétszer, a másodikban pedig még háromszor vették be a bolgárok kapuját. 5-1 lett a végeredmény, amivel vezetik az UEFA Európa Konferencia Liga C csoportját.
 


PSV Eindhoven – Real Sociedad: 2-2

Az összecsapáson az első félidő közepén pörögtek fel igazán az események: Götze a 32. percben szerzett találatával még a hazaiak vezettek, ám a következő hét percben a vendégek megfordították az állást Januzaj és Isak góljainak köszönhetően. Az 54. percben Gakpo kiegyenlített, és mivel több találat már nem született, maradt a 2-2-es döntetlen.


Glasgow Rangers – Lyon: 0-2

A Lyon 2-0-s győzelméhez Ekambi találata, valamit Tavernier öngólja kellett. Az UEFA Európa Liga A csoportjának másik találkozóján a Praha és a Bröndby döntetlent játszott, így a Lyon az első, a Rangers jelenleg az utolsó helyen áll a tabellán.


Az UEFA Európa Liga és UEFA Európa Konferencia Liga 2021/22-es szezonjának első fordulója tehát igencsak bővelkedett fordulatos mérkőzésekben és izgalmas pillanatokban. Folytatása következik, méghozzá szeptember 30-án, amikor is újabb 10 összecsapást láthattok nálunk az RTL+ és az RTL Most+ felületeken. Tartsatok velünk akkor is!

 

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#rtl#RTL Klub#meccs#mérkőzés#első nap#gól#Sport

Címlapról ajánljuk