UEFA

Real Betis – Celtic és Leicester City – Napoli élőben az RTL+-on!

rtl.hurtl.hu

2021. szeptember 15. 16:00

Csütörtök este hivatalosan is megkezdődnek a 2021/22-es szezon UEFA Európa Liga és UEFA Európa Konferencia Liga csoportküzdelmei. Az RTL+-on és az RTL Most+ felületén fordulónként összesen 10 mérkőzést láthattok élőben, valamint az összecsapások után 23:15-kor a játéknap legizgalmasabb pillanatait is megmutatjuk összefoglalónkban. Nézzük, mi vár ránk!

Az RTL+-on az élő műsorfolyam már 18:30-kor elkezdődik, elsőként a Real Betis - Celtic FC összecsapást közvetítjük, majd 21 órától a Leicester City FC - SSC Napoli következik.

Vadonatúj stúdióban, Gyetván Csaba műsorvezetésével indítjuk a szezont, az első fordulóban a két szakértő Lisztes Krisztián és Szélesi Zoltán lesz. Neves kommentátorok is csatlakoznak a közvetítőcsapat munkájához: Gundel-Takács Gábor, Somos Zoltán és Haraszti Ádám, a Sport TV kommentátora.


Először ismerkedjünk meg a Real Betis – Celtic mérkőzés főszereplőivel!

Az 1907-ben alapított spanyol Real Betis az UEFA-együttható szerint a 82. helyen állt a 2020/21-es szezon végén, és mivel az előző idényben a 6. helyen végzett a LaLigában, így egyenes ágon jutott be az UEFA Európa Liga csoportkörébe.

Ellenfele, a skót Celtic a 2020/21-es évad végén a 46. helyet foglalta el az UEFA-koefficiens listán. Idén a csoportkörbe a rájátszáson keresztül jutott be, 3-2-es összesítéssel búcsúztatva a holland AZ Alkmaart. A skót csapat a legjobb helyezését nemzetközi porondon a 2002/03-as UEFA-kupában érte el, ahol a döntőben hosszabbítás után 3-2-re kikapott az FC Portótól.

A felek először mérkőznek meg egymással az UEFA égisze alatt. A mérkőzést a sevillai 60 000 fő befogadóképességű Estadio Benito Villamarínban rendezik, horvát bírói gárdával: Fran Jović vezeti majd az összecsapást, segítői Hrvoje Radić és Luka Pušic lesznek. És a végére még egy érdekesség: a Betis zöld és fehér színét a klub társalapítója, Manuel Ramos Asensio választotta ki – aki fiatalkorában Glasgow-i diákként a Celticnek szurkolt…
 


Az RTL+ esti, 21 órás mérkőzésén az angol Leicester City FC és az olasz SSC Napoli csap össze a C csoportban – ők is első alkalommal találkoznak egymással UEFA által szervezett eseményen.

A leicesteri csapat az előző idényben a Premier League 5. helyén végzett, így egyenes ágon jutott be az UEFA Európa Liga csoportkörébe. Az előző, 2020/21-es szezonban a legjobb 32 között a Slavia Praha búcsúztatta őket, 2-0-ás összesítéssel.

A Napolinak szintén nem kellett selejtezőn bizonyítania – az 5. helyen zárt ugyanis a Serie A-ban. Ellenfeléhez hasonlóan tavaly az olasz együttes is a legjobb 32 között búcsúzott a nemzetközi kupaküzdelmektől, 3-2-re verte ki őt a spanyol Granada. A nápolyiak legjobb eredményüket az 1988/89 idényben érték el, amikor az UEFA-kupa kétmeccses döntőjében 5-4-es összesítéssel legyőzték a nyugatnémet VfB Stuttgartot. A mérkőzésen portugál bírói csapat működik közre, Tiago Martins munkáját Luis Campos és Bruno Alves Jesus segíti majd.

Real Betis – Celtic és Leicester City – Napoli UEFA Európa Liga mérkőzés csütörtökön 18:30-tól és 21 órától élőben az RTL+-on, majd 23:15-tól következik az összefoglaló az első forduló legszebb és legizgalmasabb jeleneteivel! Illetve azt se felejtsétek el, hogy további 8 találkozót az RTL Most+-on követhettek élőben. Tartsatok velünk!


 

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#rtl#RTL Klub#foci#meccs#közvetítés#RTL Három#RTL+#Sport#RTL Most+#Real Betis#napoli#Gundel-Takács Gábor#gyetván csaba#lisztes krisztián#Haraszti Ádám

Címlapról ajánljuk