Tudomány-Tech

LEGO-készlet jöhet a Lánchídból

rtl.hurtl.hu

2023. november 17. 13:41

Ha összejön 10 ezer szavazat, és a vállalat tervezői is rábólintanak, akkor elkészülhet a Széchenyi István figurájával ellátott LEGO Lánchíd.

November 10-én felkerült a Lánchíd a LEGO Ideas ötlettárába – szúrta ki az Index.hu. Ez azt jelenti, hogyha összegyűlik megfelelő számú szavazat, és a játékvállalat tervezői is rábólintanak, akkor akár valódi LEGO-készlet is jöhet Budapest és Magyarország egyik világhírű jelképéből.

A LEGO Ideas lényege, hogy megvalósítsa azokat az ötleteket, amelyeket a rajongók álmodtak meg. A tervek közül cég dizájnerei döntik el, melyekből lehetnek igazi szettek. A Széchenyi lánchídról készült tervet 1 hete töltötte fel egy felhasználó, aki igencsak részletes látványtervvel állt elő.

Még Széchenyi Istvánt is megtervezte LEGO figuraként.

Az ötlet pedig 60 napon belül elérte a 100 támogatót. „Budapesten élek, és amikor nemrég átsétáltam a hídon, eszembe jutott, hogy csinálok belőle egy saját legóverziót. Remélem, tetszeni fog! A modellt Bricklink Studio 2.0-ban készítettem, és összesen 2460 részből áll (köztük Széchenyi István minifigurája is)” – olvasható a leírásban. Egyébként rajtunk is múlik, hogy megvalósul-e a projekt, ugyanis

a weboldalra regisztrált felhasználók szavazhatnak az építményekre. Ha pedig összegyűlik 10 ezer támogató, akkor a LEGO fontolóra veszi, hogy hivatalos készletként is kiadja az adott alkotást.

Mint írja a lap, a versenyben maradáshoz emellett az első évben össze kell gyűlnie ezer szavazatnak, majd újabb fél év lesz arra, hogy elérje az 5 ezret, és ha ez is összejött, akkor újabb hat hónap áll rendelkezésre ahhoz, hogy meglegyen a 10 ezres álomhatár.

Indul a LEGO Masters az RTL-en

Indul a LEGO Masters, aminek első epizódja november 18-án, szombaton 19 órától látható az RTL műsorán. A Reggeliben Puskás-Dallos Peti, a LEGO Masters műsorvezetője arról, milyen lesz majd a brit alapokból indult műsor, illetve kik versenyeznek majd az építős kihívásokban:


Nyitókép: LEGO Ideas

 

#Tudomány-Tech#lego#lánchíd#Széchenyi István

Címlapról ajánljuk