Külföld

Milliókat érő LEGO-gyűjteményt találtak a drogkereskedő házában

rtl.hurtl.hu

2024. január 19. 8:50

Az ausztrál rendőrök alig bírták benyömöszölni a kombiba a sok LEGO-s dobozt, amit egy drogkereskedő házában foglaltak le egy rajtaütés alatt. 

Letartóztattak az ausztráliai Victoria állam rendőrei egy drogkereskedelemmel gyanúsított 45 éves férfit, akitől a drogok és drogkészítéshez használható anyagok mellett egy 74 dobozos LEGO-gyűjteményt is lefoglaltak – jelentette a helyi sajtó. Az akcióról készült rendőrségi videón látni, hogy olyan sok LEGO-t találtak, hogy azt alig tudták begyömöszölni egy kombiba.

Az eredeti, bontatlan dobozok között több ritkaságot is látni lehetett, köztük egy gyűjtői kiadású Millenium Falcont, aminek ára 340 ezer forint körül van, egy már kivezetett Creator Rendőrkapitányság (nagyjából százezer forint), és egy több mint kétszázezer forintot érő, már nem gyártott Creator Hullámvasút. A rendőrség azt nem közölte, hogy a lefoglalt LEGO-k összesen mennyi érnek.


A rendőrök a LEGO-k mellett több mint kétszáz kilogramm kábítószert és drogkészítéshez használható vegyi anyagokat találtak, illetve fegyvert, lőszereket és luxusórákat.

Két hónappal korábban több mint ezer doboznyi LEGO-t foglaltak le Victoria állam rendőrei egy Melbourne kertvárosi részén található házban egy droglabor mellett. A rendőrség akkor azt közölte, hogy „nem számít szokatlannak, hogy különböző tárgyakat foglaljanak le” egy drognyomozás részeként, de „ez volt az első alkalom, hogy nyomozóink LEGO-gyűjteményt foglaltak le”.

A gyűjteményben a rendőrség közlése szerint 1130 doboznyi LEGO volt, aminek összértéke átlépte a kétszázezer ausztrál dollárt (46 millió forint). A LEGO-kat végül csak teherautóval tudták elszállítani.

Fotó: Illusztráció. Fotó: GettyImages

 

#Külföld#lego#drogkereskedő#rendőrség#lefoglalás

Címlapról ajánljuk