Tudomány-Tech

Mindig elveszi a bank az összes pénzét? Akkor itt vannak a Monopoly világbajnokának jó tanácsai

Gyömöre MátéGyömöre Máté

2022. szeptember 3. 12:01

Ha egy esős, szürke este menőzni akar a családja előtt, itt van pár tipp, hogyan nyerheti meg a játékot.

Nicolò Falcone, az olaszországi Velencében dolgozik ügyvédként. 2014-ben egy felugró reklám került elé, ami annyit kérdezett tőle, hogy jó-e a Monopolyban – kezdte riportját a Guardian. Kiderült, hogy a következő évi világversenyre toborozták a játékosokat, ő pedig megragadta a lehetőséget. 20 580 dollárt, mai áron számolva több mint 8 millió forintot nyert, ennyi játékpénze volt ugyanis a bankban.

Falcone szerint az igazi profik minden trükköt ismernek, így esetükben a győzelemhez szerencse is kell. Azoknak azonban, akik csak időnként veszik elő a világhírű játékot, lenne néhány jó tanácsa.

Vegyenek három házat minden egyes telekre, ha egy színből megvan az összes. A börtön a játék elején az ellenséged, de a vége felé a legjobb barátod

– árulta el a titkot Falcone. És miért jó a játék végén a börtön? A válasz abszolút logikus.

Az ingatlanjaidból pénzt gyűjthetsz, de nem mész körbe a táblán, hogy más játékosoknak fizess

– mondta el a világbajnok.

Azt is mondta, érdemes elolvasni a játékszabályokat. Abból például kiderül, hogy egy játékos bármikor építhet házakat az ingatlanjaira, nem csak akkor, amikor ő van soron.

Falcone azt is elárulta, hogy miért tartott neki mindössze 47 percig elnyernie a legutóbbi világbajnoki címet, miközben az átlagemberek van, hogy órákig játszanak.

Ez nem azért történt, mert én vagyok a Monopoly Maradonája, hanem mert ismerem a szabályokat. Nem szabadna ötórás játéknak lennie

– mondta.

Ehhez csak annyit tudunk hozzáfűzni: elő a szabálykönyvekkel.

Nyitókép: Amy Sussman/Getty Images

#Tudomány-Tech#monopoly#világbajnok#szabályok

Címlapról ajánljuk