Sport

Ez már nem magyar siker, hanem kínai: Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang világbajnokok lettek az 5000 m-es váltóban

rtl.hurtl.hu

2024. március 17. 18:39

Parádés sportteljesítmény az immár kínai színekben korcsolyázó Liu fivérektől.

A magyar színekben kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok Liu Shaoang a vegyes váltó tagjaként megszerezte első vb-aranyát kínaiként a rövidpályás gyorskorcsolyázók rotterdami világbajnokságán, írja az MTI.

A hazai váltó egyik legjobbja, az olimpiai és hatszoros világbajnok Xandra Velzeboer az élen korcsolyázva elesett. A szintén olimpiai és világbajnok Liu Shaolin Sándor aztán a kínai férfi váltó címét védte meg öccsével együtt. A 28 éves Sándor azt mondta:

Nagyon különleges ez az aranyérem, mert hosszú éveken át üldöztük. Rengeteg munkát végzett az egész csapat, heteken át videóztuk a tavalyi és az idei világkupa futamait, mindenki beletette a maga ötletét.

A sportoló harmadszor ünnepelhetett világbajnoki címet, de váltóval először diadalmaskodott, mivel korábban a magyar stafétával nem ért csúcsra vb-n. Annyira erős csapatunk van, hogy a sorrendet a taktika szerint változtathatjuk. Most a második és harmadik helyen korcsolyáztunk” – mondta a 26 éves, immár nyolcszoros vb-aranyérmes Liu Shaoang.

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

#Sport#liu-testvérek#liu shaolin sándor#liu shaoang#világbajnok#kína#korcsolya#rotterdam

Címlapról ajánljuk